ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ύποπτος στη Γερμανία για τη φρικτή δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα

Συνελήφθη ύποπτος στη Γερμανία για τη φρικτή δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα

Η δολοφονία τηςδημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβαέχει συγκλονίσει την Ευρώπη.

Ένας ύποπτος για τη δολοφονία και το βιασμό της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα στην πόλη Ρουσέ της βόρειας Βουλγαρίας συνελήφθη την Τρίτη στη Γερμανία όπου είχε διαφύγει, όπως ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές αρχές, αποκλείοντας «σε αυτό το στάδιο» κίνητρο συνδεόμενο με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.

bulgaria dimosiografos 10

«Η έρευνα επέτρεψε την ταυτοποίηση ενός άνδρα ο οποίος συνελήφθη αργά την νύκτα από την αστυνομία στην Γερμανία κατόπιν αιτήματός μας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Σόφια.

Ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ διευκρίνισε ότι «σε αυτήν την φάση δεν θεωρούμε ότι η δολοφονία συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.

Ο ύποπτος, γεννημένος το 1997, ήταν ήδη καταζητούμενος για βιασμό και φόνο, σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της είχε εντοπιστεί σε ένα πάρκο στη γενέτειρά της, Ρούσε, πριν από τέσσερις ημέρες. Είχε πέσει θύμα βιασμού, έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, ενώ είχε υποστεί και ασφυξία.

Η είδηση της σύλληψης του υπόπτου ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

bulgaria dimosiografos 10

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

«Μπορούμε να πούμε πως έχουμε συλλάβει έναν ύποπτο», επιβεβαίωσε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων, μη θέλοντας να προσθέσει κάτι παραπάνω.

Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, τονίζοντας πως θα εκδοθεί ανακοίνωση αργότερα μέσα στη μέρα.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στον Έβρο: Οι Τούρκοι «άνοιξαν» τα σύνορα – Ορδές μεταναστών στην Ελλάδα

Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων: Ποιοι παίρνουν τα δώρα που είχαν καταργηθεί