ΚΟΣΜΟΣ

Meghan Markle και πρίγκιπας Harry περιμένουν το πρώτο τους παιδί και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας!

Meghan Markle και πρίγκιπας Harry περιμένουν το πρώτο τους παιδί και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας!

Ποια τα επικρατέστερα ονόματα με βάση το φύλο του παιδιού

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν περιμένουν το πρώτο τους παιδί την προσεχή άνοιξη, το οποίο θα είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Μέγκαν πιστεύεται ότι διανύει την 12η εβδομάδα της κύησης.

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε λίγο μετά την άφιξη του ζεύγους στην Αυστραλία για την πρώτη του υπερπόντια περιοδεία, ένα ταξίδι με σφικτό πρόγραμμα που θα συνεχιστεί στα νησιά Φίτζι και Τόνγκα του νότιου Ειρηνικού και θα ολοκληρωθεί στη Νέα Ζηλανδία.

Ο 34χρονος Χάρι, ο δευτερότοκος γιος του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου και της αείμνηστης πρώτης συζύγου του πριγκίπισσας Νταϊάνας, παντρεύτηκε την 37χρονη Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ, πρώην πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς "Suits", πριν από πέντε μήνες στον πύργο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο. Η παραμυθένια τελετή αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση και την παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Δύο μήνες πριν από τον γάμο, η Μέγκαν κοιτάζοντας παιδικά ρούχα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μπέλφαστ, είχε δηλώσει: «Είμαι σίγουρη ότι μια μέρα θα τα χρειαστούμε αυτά».

Σε συνέντευξη το 2016, η ίδια είχε δηλώσει ότι η μητρότητα είναι ένας από τους στόχους της. «Ανυπομονώ να κάνω οικογένεια, τη δεδομένη στιγμή».

Όσο για τον Χάρι, εδώ και καιρό εκδήλωνε την επιθυμία του να γίνει πατέρας. Το 2015, πριν γνωριστεί με τη Μέγκαν, είχε παραδεχτεί ότι όταν βλέπει την οικογένεια του αδελφού του να μεγαλώνει, θέλει και αυτός να αποκτήσει παιδιά. «Σίγουρα, θα ήθελα να έχω τώρα παιδιά, αλλά πρέπει να περάσω από κάποια διαδικασία», είχε πει πριν προσθέσει: «Θα ήταν υπέροχο να έχω κάποια στο πλευρό μου που θα αισθάνεται το ίδιο».

Το ζευγάρι επέστρεψε στον πύργο του Ουίνδσορ για τον γάμο της εξαδέλφης του Χάρι πριγκίπισσας Ευγενίας την Παρασκευή, στον οποίο παρέστησαν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν το χαρμόσυνο γεγονός στα άλλα μέλη της οικογένειας στον γάμο της Ευγενίας.

Η ανακοίνωση του ερχομού του νέου μωρού στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, μερικούς μήνες έπειτα από έναν γάμο που συνδύαζε τη μεγαλοπρέπεια της βρετανικής μοναρχίας με χροιές του αφροαμερικανικού πολιτισμού, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τη γιαγιά του Χάρι βασίλισσα Ελισάβετ, τον παππού του δούκα του Εδιμβούργου, όπως και από τον πατέρα του Χάρι, πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα.

Η Ντόρια Ράγκλαντ, η μητέρα της Μέγκαν, δήλωσε «πανευτυχής από το νέο αυτό» και ότι «ανυπομονεί να πάρει στην αγκαλιά της το πρώτο της εγγόνι», διευκρίνισαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Paddy Power, Νταϊάνα είναι το επικρατέστερο όνομα των στοιχημάτων αν το παιδί είναι κορίτσι και Άρθουρ αν είναι αγόρι. Ο Χάρι ήταν 12 χρονών όταν έχασε τη μητέρα του σε τροχαίο στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.

Το μωρό του Χάρι και της Μέγκαν θα είναι πολύ χαμηλά στη σειρά διαδοχής στο θρόνο και δεν αναμένεται να φέρει τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας, εκτός αν η βασίλισσα αποφασίσει διαφορετικά.

Η μαύρη περιβολή της Μέγκαν και οι δύο μεγάλοι φάκελοι που κρατούσε βγαίνοντας από το αεροδρόμιο, προφανώς για να κρύψει μια φουσκωμένη κοιλίτσα, προκάλεσαν υποψίες στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. «Μήπως η δούκισσα του Σάσεξ κρύβει ένα βασιλικό μυστικό;» ήταν ο τίτλος της Daily Telegraph του Σίδνεϊ, πριν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον ανακοινώσουν το ευτυχές γεγονός.