ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Πούλησαν τη 17χρονη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

ΣΟΚ: Πούλησαν τη 17χρονη κόρη τους στο Facebook για 500 αγελάδες, 3 αυτοκίνητα και χρήματα

Σοκάρει η ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας στο Νότιο Σουδάν, με πρωταγωνίστρια μια 17χρονη κοπέλα την οποία η οικογένειά της έβγαλε σε... δημοπρασία στο Facebook.

Πέντε άνδρες «κονταροχτυπήθηκαν» για να αποκτήσουν την «παρθένα νύφη», όπως την αποκαλούσαν οι δικοί της άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης.

Η δημοπρασία έγινε στις 9 Αυγούστου και ανέδειξε νικητή τον επιχειρηματία Kok Alat, ο οποίος στις 9 Νοεμβρίου τελικά παντρεύτηκε την κοπέλα, αποκτώντας έτσι άλλη μια σύζυγο, την 9η κατά σειρά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Plan International, ο πατέρας της κοπέλας πήρε ως αντάλλαγμα 500 αγελάδες, τρία αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και 7.500 λίρες.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Eastern Lakes State, David Mayom Riak, έκανε την προσφορά των 250 αγελάδων ωστόσο δεν ήταν ικανή να πείσει τον πατέρα να του δώσει την 17χρονη. «Γνωρίζω την οικογένεια πολύ καλά γιατί είμαστε γείτονες. Υποσχέθηκα στην οικογένεια πως θα την παντρευόμουν όταν ακόμα ήταν μικρή», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Tamazuj, όπως μεταδίδει η Sun.

Το Facebook κατέβασε την ανάρτηση που είχε κάνει η οικογένεια για την δημοπρασία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό και ένα μέλος της. Εκπρόσωπος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters είπε: «Οποιαδήποτε μορφή εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων δεν επιτρέπονται στο Facebook».

Το θέμα έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό τις έντονες αντιδράσεις οργανισμών που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Πηγή: Sun