Σάλος για το «νυφοπάζαρο» που στήθηκε στο Facebook με πέντε άνδρες να διεκδικούν μια 16χρονη!

Newsbomb

Σάλος για το «νυφοπάζαρο» που στήθηκε στο Facebook με πέντε άνδρες να διεκδικούν μια 16χρονη!

«Πυρά» δέχεται το Facebook έπειτα από το «νυφοπάζαρο» που στήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και την... πώληση ενός 16χρονου κοριτσιού από το Νότιο Σουδάν.

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών Plan International, το κορίτσι διεκδικούσαν πέντε άντρες, μερικοί εκ των οποίων ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Νοτίου Σουδάν.

Το Facebook ισχυρίστηκε ότι η ανάρτηση κατέβηκε αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή από την εταιρεία, ωστόσο, αυτό έγινε αφότου το εμπλεκόμενο κορίτσι είχε ήδη παντρευτεί.

Οι ακτιβιστές ανησυχούν τώρα ότι αυτή η δημοπρασία – από την οποία ο πατέρας έλαβε 500 αγελάδες, τρία αυτοκίνητα και 10.000 δολάρια σε αντάλλαγμα για την κόρη του - θα μπορούσε να «εμπνεύσει» και άλλες οικογένειες να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διεκδικώντας υψηλές αμοιβές.

«Το ότι ένα κορίτσι μπορεί να πουληθεί για να παντρευτεί στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως σήμερα, είναι απίστευτο. Αυτή η βάρβαρη χρήση της τεχνολογίας θυμίζει σκλαβοπάζαρα», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης στη χώρα, George Otim.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved