Ιαχές πολέμου από Ερντογάν: «Θα τους θάψουμε στα ορύγματα που σκάβουν»

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας έπληξαν…

Τζόκερ: Πώς θα κερδίσεις στην αποψινή κλήρωση

Κλήρωση Τζόκερ: Τουλάχιστον 600.000 ευρώ θα μοιράσει…

Δώρο Χριστουγέννων: Δείτε ΕΔΩ με ένα κλικ πόσα λεφτά θα πάρετε

Το δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί…

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν

Την πικρία του για τα «πεπραγμένα» των…

Προσοχή! Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μαρούσι και Βουλιαγμένη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα Κυριακή, στο…

Μαλαισία: Νέα θεωρία για τη μοιραία πτήση MH370 ανατρέπει τα δεδομένα

Μαλαισία: Νέα θεωρία για τη μοιραία πτήση MH370 ανατρέπει τα δεδομένα

Ένα ισχυρό τράνταγμα του φορτίου με μπαταρίες λιθίου που μετέφερε η πτήση ΜΗ370 ίσως προκάλεσε φωτιά στο μοιραίο αεροσκάφος, υποστηρίζει ο πρώην πιλότος της United Airlines, Ross Aimer

Σύμφωνα με τον συνταξιούχο κυβερνήτη ένα δυνατό τράνταγμα των μπαταριών δεν αποκλείεται να προκάλεσε μια φονική πυρκαγιά στο αεροσκάφος.

«Έχουν καταγραφεί αρκετές άλλες πυρκαγιές που έχουν αποδοθεί σε μπαταρίες ιόντων λιθίου», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aero Consulting Experts στη Daily Star. Oι μπαταρίες αυτές, είπε, «είναι πολύ ασταθείς και όταν ξεκινήσει μια φωτιά είναι σχεδόν αδύνατο να τη σβήσεις. Τα Boeing 777 διαθέτουν ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα πυρόσβεσης στο χώρο των αποσκευών, αλλά τέτοια φωτιά τίποτε δεν μπορεί να τη σβήσει. Σβήνει μόνη της. Μπορεί να την προκαλέσει ένα δυνατό τράνταγμα την ώρα της φόρτωσης, μπορεί να προκαλέσει ένα θερμικό σοκ είτε ρίχνοντας κάτω το φορτίο είτε με υπερθέρμανση για κάποιο λόγο. Μερικές φορές πιάνουν φωτιά έτσι ξαφνικά».

Το Boeing της Μalysia Airlines μετέφερε 221 κιλά μπαταριών ιόντων λιθίου στο χώρο του φορτίου, όταν εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Σύμφωνα με την αμερικανική εθνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) από τον Μάρτιο του 1991 έχουν καταγραφεί 225 περιστατικά με καπνούς, πυρκαγιές, υπερθέρμανση ή έκρηξη μπαταριών λιθίου στο χώρο φορτίου ή των αποσκευών είτε εν πτήσει είτε σε αεροδρόμια.

Πηγή: dailystar