ΚΟΣΜΟΣ

«Θρίλερ» για το Brexit: Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία που θα κρίνει το μέλλον της Βρετανίας

«Θρίλερ» για το Brexit: Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία που θα κρίνει το μέλλον της Βρετανίας

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέιδήλωσε ότι δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας η διεξαγωγή εκλογών, όταν ρωτήθηκε από βουλευτή της αντιπολίτευσης αν θα προκηρύξει εκλογές ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τοBrexit.

«Νομίζω πως οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο των διαπραγματεύσεών μας», είπε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εξάλλου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Guardian, 137 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην πρωθυπουργό και 28 θα ψηφίσουν εναντίον της πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα.

Η Τερέζα Μέι θα πρέπει να εξασφαλίσει απλή πλειοψηφία --158 σε σύνολο 315 βουλευτών- προκειμένου να παραμείνει ηγέτης των Συντηρητικών.

5c10d18edda4c8c14c8b45de

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με την καταμέτρηση του BBC η Μέι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη 174 Συντηρητικών βουλευτών ενώ 34 τίθενται εναντίον της, γεγονός που δείχνει ότι η Τερέζα Μέι θα κερδίσει την ψηφοφορία. Ως εκ τούτου η λίρα σημειώνει άνοδο.

Στο μεταξύ, τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν ότι η πρωθυπουργός θα κερδίσει την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την οποία προκάλεσαν βουλευτές του κόμματός της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα γραφεία στοιχημάτων William Hil, Paddy Power και Ladbrokes δίνουν 86% πιθανότητες να κερδίσει η Μέι την ψηφοφορία για την ηγεσία της. Ωστόσο τα γραφεία στοιχημάτων έχουν αστοχήσει στο παρελθόν. Πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, προέβλεπαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα οι ψηφοφόροι να υποστηρίξουν την παραμονή της χώρας στην Ένωση.