ΚΟΣΜΟΣ

Διάλογος στρατιωτικής και πολιτικής εξουσίας στην Αίγυπτο

Διάλογος στρατιωτικής και πολιτικής εξουσίας στην Αίγυπτο

Η στρατιωτική εξουσία που αμφισβητείται στην Αίγυπτο ξεκίνησε συνάντηση διαλόγου με πολλές πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην κρίση στη χώρα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.


Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων που κυβερνά τη χώρα μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ «συνεδριάζει μαζί με αριθμό πολιτικών δυνάμεων», σύμφωνα με την τηλεόραση, έπειτα από τρεις ημέρες βίας που στοίχισαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους κυρίως στο Κάιρο.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο διάλογο αυτό.

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων παραδέχθηκε για πρώτη φορά από το ξέσπασμα των βιαιοτήτων πως η χώρα βρίσκεται σε «κρίση» και κάλεσε «επειγόντως» σε διάλογο τις πολιτικές δυνάμεις «για να εξεταστούν τα μέσα για την έξοδο από την κρίση το συντομότερο δυνατόν».

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου, κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσειων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και σε διαδηλωτές.Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Οδό Μοχάμεντ Μαχμούντ που συνδέει την Πλατεία Ταχρίρ με το αυστηρά φρουρούμενο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα ενώ οι διαδηλωτές έριχναν πέτρες.