ΚΟΣΜΟΣ

Στράφηκε στη δικαιοσύνη το ζεύγος Στρος Καν

Στράφηκε στη δικαιοσύνη το ζεύγος  Στρος Καν

Tην πρόθεσή τους να προσφύγουν δικαστικά εναντίον ενός συμβούλου του Γάλλου προέδρου ανακοίνωσαν σήμερα ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σενκλέρ.


Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και η σύζυγός του στρέφονται εναντίον του Ανρί Γκενό αλλά και σε μέσα ενημέρωσης για τον υπερβολικό τρόπο με τον οποίο κάλυψαν υπόθεση μαστροπείας στην οποία εμπλέκεται και ο DSK.

«Πολλές κλητεύσεις επιδόθηκαν ήδη ή θα επιδοθούν, στο Εξπρές τη Φιγκαρό, το Νουβέλ Ομπσερβατέρ, το Παρί Ματς και το VSD, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του ζεύγους.

Συγκεκριμένα μήνυση θα κατατεθεί επίσης κατά του Ανρί Γκενό, ειδικού συμβούλου του προέδρου και φίλου του Νικολά Σαρκοζί για δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Γκενό είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει την υπόθεση όταν είχε επισημάνει πως δεν είναι ένα πρόβλημα της ιδιωτικής ζωής. «Βρισκόμαστε στο σημείο ένωσης της ιδιωτικής ζωής με την εγκληματική συμπεριφορά».

«Αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ ήταν μια δικαστικά κολάσιμη πράξη. Η ιστορία του Κάρλτον, συγγνώμη, αλλά είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Είναι οι υποτιθέμενες σχέσεις του με ανθρώπους που διευθύνουν δίκτυα πορνείας», είχε διευκρινίσει.