Βίασαν δύο δημοσιογράφους την ίδια μέρα στην πλατεία Ταχρίρ

Βίασαν δύο δημοσιογράφους την ίδια μέρα στην πλατεία Ταχρίρ

Μια δημοσιογράφος της γαλλικής τηλεόρασης κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια και στη συνέχεια βιάστηκε από Αιγύπτιους διαδηλωτές, ενώ κάλυπτε τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πλατερία Ταχρίρ του Καΐρου.

Η Καρολίν Σινζ δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3, για το οποίο εργάζεται, ότι χθες δέχθηκε επίθεση αυτή και ο εικονολήπτης της από ομάδα νεαρών. Οι νεαροί τους χώρισαν και αφού γρονθοκόπησαν τη δημοσιογράφο τη βίασαν «μπροστά σε όλο τον κόσμο, μέρα μεσημέρι», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σινζ.

Προσέθεσε δε, ότι αυτοί που της επιτέθηκαν ήταν ηλικίας από 14 μέχρι 16 ετών! Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, είπε ότι «της έσκισαν τα ρούχα και τα εσώρουχα» και της επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοιου είδους καταγγελία μέσα σε μία ημέρα στην πλατεία Ταχρίρ.

Η Μόνα Ελταχάουι, μια διακεκριμένη Αμερικανο-αιγύπτια αρθρογράφος, δέχτηκε και αυτή σεξουαλική επίθεση χθες, Πέμπτη, στην πλατεία Ταχρίρ. Η συγκεκριμένη είναι γνωστή υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων, πραγματοποιεί διαλέξεις για το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον αραβικό κόσμο και πρώην δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς.