ΚΟΣΜΟΣ

Μας κοροϊδεύει ο Ζάεφ: «Μακεδονία τώρα, Βόρεια Μακεδονία σύντομα»

Μας κοροϊδεύει ο Ζάεφ: «Μακεδονία τώρα, Βόρεια Μακεδονία σύντομα»
EUROKINISSI

Το γνωστό παιχνίδι των λεκτικών προκλήσεων εξακολουθεί και την Τετάρτη (30/01/2019) κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αυστρία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, επιχειρώντας να πείσει του Ευρωπαίους εταίρους ότι η χώρα του θα κάνει μεταρρυθμίσεις γρήγορα κι άμεσα, ώστε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ένταξής της στην ΕΕ.

«Τον Ιούνιο, ελπίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έχει λάβει εκ μέρους μας ισχυρά επιχειρήματα που να δικαιολογούν να προταθεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, σύντομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μια ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο κ. Ζαεφ, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βιέννη.

Είναι προφανές πως ο Σκοπιανός πρωθυπουργός «πατάει» πάνω στην κατάπτυστη Συμφωνία που υπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα και παίζει το δικό του «βρώμικο» παιχνίδι.

Βλέποντας τις έντονες αντιδράσεις από τη χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» χωρίς το «Βόρεια» μπροστά, αποφάσισε να παίξει... με τις λέξεις και να τονίσει πως ακόμα η χώρα του λέγεται «Μακεδονία» αλλά σύντομα θα αλλάξει το όνομά της και θα λέγεται «Βόρεια Μακεδονία».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής Τσίπρα, που με την υπογραφή του καταδίκασε μια για πάντα την Μακεδονία μας και έσβησε μέσα σε μια νύχτα ιστορία χιλιάδων ετών, νομιμοποιώντας τους αλυτρωτικούς σχεδιασμούς των Σκοπιανών.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτάκουστο: Ζάεφ και Ντιμιτρόφ μιλούν για «Μακεδονία» και η κυβέρνηση Τσίπρα τους υπερασπίζεται!

Κατά τα λοιπά, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε «πεπεισμένος» για την ικανότητα της χώρας του να δώσει μέχρι τότε αποδείξεις για τις «προόδους της στους τομείς του κράτους δικαίου, της εφαρμογής δικαστικών μεταρρυθμίσεων», καθώς και στη μάχη κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Υποστηρικτής της ένταξης στην ΕΕ των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, παραδέχθηκε πάντως ότι «δεν θα ήταν φρόνιμο να οριστεί από τώρα μια συγκεκριμένη ημερομηνία» για την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ.

«Αυτό εξακολουθεί να εξαρτάται από τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν και τις προόδους που θα έχουν επιτευχθεί, όμως διαπιστώνω μια ισχυρή βούληση και υπάρχουν αποτελέσματα» από την πλευρά των Σκοπίων, τόνισε ο Σ. Κουρτς μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Ζ. Ζάεφ.

«Πιστεύουμε στις ευρωπαϊκές αξίες, περισσότερο μάλιστα απ' ό,τι ορισμένα πρόσωπα στους κόλπους των κρατών μελών», είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνησή του εργάζεται «καθημερινά» για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την ένταξη στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Σόρος: Τα Σκόπια, ο Τσίπρας και τα... ανταλλάγματα για τις Πρέσπες

Σχετικές ειδήσεις