BOMBER

Πρωτάκουστο: Ζάεφ και Ντιμιτρόφ μιλούν για «Μακεδονία» και η κυβέρνηση Τσίπρα τους υπερασπίζεται!

Πρωτάκουστο: Ζάεφ και Ντιμιτρόφ μιλούν για «Μακεδονία» και η κυβέρνηση Τσίπρα τους υπερασπίζεται!
«Ήξεις αφήξεις» από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ως προς τις πραγματικές προθέσεις των Σκοπιανών και τις αλυτρωτικές βλέψεις τους, καθώς την Τρίτη (29/01/2019) ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Νίκολα Ντιμιτρόφ, έσπευσε να υπογραμμίσει πως η χώρα του έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μέχρι να κυρώσει η ελληνική Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” θα γίνει το συνταγματικό όνομα», είπε ο αμετροεπής κ. Ντιμιτρόφ, ακολουθώντας τα χνάρια του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επιμένει στις αναρτήσεις του στο Twitter να αναφέρεται στη χώρα του με το όνομα «Μακεδονία».

Το χειρότερο όλων, πάντως, είναι η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως τυπικά ο Ζάεφ έχει ακόμη αυτό το δικαίωμα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν».

«Βρισκόμαστε σε απολύτως μεταβατική κατάσταση, αλλά μέρα με τη μέρα, όλοι, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει κι επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών», πρόσθεσε.

Δεν ξέρουμε εάν το έχετε αντιληφθεί, αλλά πλέον το δούλεμα πάει «σύννεφο»: Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι γείτονες κάνουν ό,τι τους καπνίσει και η κυβέρνηση Τσίπρα τους υπερασπίζεται με σθένος!

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα με χιόνια και καταιγίδες (pics)

Συναγερμός στα Χανιά: Αναγκαστική προσγείωση για Boeing 737

Σχετικές ειδήσεις