ΚΟΣΜΟΣ

«48 hour challenge»: Το διαδικτυακό «παιχνίδι» που γίνεται ο εφιάλτης των γονιών

«48 hour challenge»: Το διαδικτυακό «παιχνίδι» που γίνεται ο εφιάλτης των γονιών
Τι είναι το «48 hour challenge»
PIXABAY

To διαδικτυακό... παιχνίδι «48-Hour Challenge» έκανε την επανεμφάνισή του και λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις καθώς έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές σε εφήβους -  Οι Αρχές προειδοποιούν και ζητούν αυξημένη προσοχή από τους γονείς

Το «48-hour challenge» ενθαρρύνει τους έφηβους να εξαφανιστούν, όπως μεταδίδει η New York Post. Όσο είναι άφαντοι και η «δοκιμασία» προχωρά, καθώς η είδηση της εξαφάνισής τους κυκλοφορεί στα social media και οι νεαροί κερδίζουν πόντους.

«Η δοκιμασία καλεί τους έφηβους να εξαφανιστούν για έως δύο ημέρες τη φορά και τους αποδίδει βαθμούς για κάθε αναφορά που έχουν στα social media ενώ αγνοούνται» σημειώνει ο σερίφης της κομητείας Tippencoe, στην Ιντιάνα, Bob Smith τη Δευτέρα (18/02).

Προειδοποίησε πως η δοκιμασία αυτή αποσπά την προσοχή και αποπροσανατολίζει τους αστυνομικούς από το να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους, που μπορεί να βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

«Οι άνθρωποι που το έχουν σκάσει και εκείνοι που αγνοούνται είναι πολύ σημαντικά θέματα. Το να χρησιμοποιεί κανείς αυτές τις προκλήσεις, που έχουν στόχο να τραβήξουν την προσοχή, απομακρύνει τους αστυνομικούς από τα πολλά άλλα καθήκοντά τους και προκαλεί αναίτια ανησυχία στις οικογένειες και τους φίλους» σημειώνει.

Το τμήμα του σερίφη δεν αντιμετώπισε μια υπόθεση που να αφορούσε στην πρόκληση αυτή, ωστόσο παρότρυνε τους γονείς να μιλάνε με τα παιδιά τους για τις παγίδες των social media.

«Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο πριν κάτι συμβεί», καταλήγει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Τελεσίγραφο» από την Αθηνά Ωνάση: Για να έρθω στην Ελλάδα θέλω...

Πολιτικός σεισμός! Απάντηση Τσίπρα στον Στουρνάρα για τον Πολάκη - «Να σέβεσαι»

Σχετικές ειδήσεις