ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2019 - Ταχιάος: Είμαι έτοιμος να καταθέσω συνδυασμό

Δημοτικές εκλογές 2019 - Ταχιάος: Είμαι έτοιμος να καταθέσω συνδυασμό
"Θα κατέβω στον στίβο με 182 υποψηφίους" είπε ο κ. Ταχιάος

Δημοτικές εκλογές 2019: «Αμφιβάλλω αν πολλοί από αυτούς που δηλώνουν υποψήφιοι δήμαρχοι θα φτάσουν τελικά μέχρι την κάλπη», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ3.

«Ο δικός μου συνδυασμός έχει παρουσιάσει τους περισσότερους υποψηφίους. Θα κατέβω στον στίβο με 182 υποψηφίους και στις έξι κοινότητες και στο δημοτικό συμβούλιο. Είμαι έτοιμος να καταθέσω συνδυασμό και αύριο το πρωί», τόνισε.

O Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε στην πληθώρα υποψηφίων που διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο, εκτιμώντας ότι κάποιοι θα εγκαταλείψουν τη «δημοτική κούρσα» στα μέσα Μαΐου, αδυνατώντας να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων συμβούλων.

«Ακούω ότι κάποιοι κάνουν συζητήσεις μεταξύ τους και μιλάνε για μεταγραφές και συγχωνεύσεις. Όσον αφορά τη δική μου υποψηφιότητα, δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα προεκλογικά, ούτε τα μετεκλογικά αλισβερίσια. Κάτι τέτοιο θα ήταν προσβολή για τους ψηφοφόρους», είπε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι επέλεξε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του με μοναδικό γνώμονα το τι μπορούν να προσφέρουν στην πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμένα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μου έφερε κάποιον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο "πιάτο". Και να το έκανε, δεν θα το δεχόμουν».

Απαντώντας για το αν θα συμμετάσχει σε οργανωμένες συζητήσεις (debate) όπου καλούνται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ο Νίκος Ταχιάος ξεκαθάρισε ότι δεν θα λάβει μέρος σε debate που θυμίζουν "πασαρέλα" γιατί όπως εκτίμησε ένας τέτοιος διάλογος, δεν έχει ουσία καθώς οι υποψηφιότητες των περισσοτέρων δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο.

«Ο δήμαρχος δηλαδή δεν είναι πολιτικό πρόσωπο; Δεν έχει απόψεις; Είναι το καλό, γελαστό παιδί που πηγαίνει στο δήμο απλώς για να διοικήσει; Αυτήν την στιγμή έχουμε υποψηφίους οι οποίοι κρύβονται, λειτουργούν στο παρασκήνιο και παριστάνουν τους ανεξάρτητους ενώ περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή έξω από την πόρτα των κομμάτων για χρίσματα. Το ότι δεν πρόκειται να λάβω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις δεν είναι ούτε ελιτισμός, ούτε σνομπισμός. Τις απόψεις μου τις λέω δημόσια, δεν κρύβω τίποτα. Οι τόσοι πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι καθιστούν ατελέσφορη μια τέτοια εκδήλωση. Αν κάποιοι κρίνουν ότι αυτό τους εξυπηρετεί ή τους βολεύει επικοινωνιακά ας πάρουν μέρος», είπε.

Προτεραιότητες του επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα», εφόσον εκλεγεί, είναι η ευταξία, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η ανάπτυξη ενώ για το θέμα της ασφάλειας, που είναι επίσης πολύ ψηλά στην ατζέντα του, επεσήμανε ότι «αυτήν την στιγμή, μέσα στο πανεπιστήμιο, ελέω ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εγκατασταθεί όλοι οι παράνομες μετανάστες που έχουν αναλάβει το εμπόριο ναρκωτικών όπως και όλες οι αναρχικές ομάδες. Αυτό το έκανε συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό λέω ότι πρέπει να "τιμωρηθεί" στην κάλπη».

Πηγή: thestival.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Νίκος Μαχλάς: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του γιου του – Οι δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο

Το μέγα ψέμα του Τσίπρα: Πληκτρολογήσαμε «Macedonia» στη Google και δείτε τι βγάζει...

Σχετικές ειδήσεις