Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Σον Κόνερι απήγγειλε την Ιθάκη του Καβάφη - Θρήνος για τον Σερ της μεγάλης οθόνης (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Θλίψη ανά τον κόσμο προκάλεσε ο θάνατος του σπουδαίου ηθοποιού, Σον Κόνερι, τον οποίο έκανε γνωστό η οικογένειά του.

Στην πλούσια καριέρα του κατέκτησε ένα βραβείο Όσκαρ (για το ρόλο του στους Αδιάφθορους το 1988), δυο βραβεία Bafta αλλά και τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Ο εμβληματικός ηθοποιός Σον Κόνερι και παραγωγός ταινιών κινηματογράφου ήταν ευρύτερα γνωστός ως ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ.

Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο.

Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φέρετρων και μπόντι μπίλντερ.

son-koneri-2.jpg
Θρήνος για τον Σερ της μεγάλης οθόνηςASSOCIATED PRESS

Γνωστός καρδιοκατακτητής, ο Σον Κόνερι ήταν παντρεμένος από το 1975 με τη Γαλλίδα ζωγράφο Μισελίν Ροκεμπρίν. Από τον πρώτο του γάμο με την ηθοποιό Νταϊάν Σιλέντο είχε αποκτήσει ένα γιο, τον ηθοποιό Τζέισον Κόνερι.

Πολιτικά ήταν υποστηρικτής και χρηματοδότης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πριν λίγα χρόνια ο δημοφιλής ηθοποίος είχε συγκινήσει όταν είχε απαγγείλει με τον δικό του, καθηλωτικό τρόπο την «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Δείτε το βίντεο παραπάνω.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός