Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Αδιανόητες εικόνες σε γάμο με 7.000 καλεσμένους εν μέσω πανδημίας (video)

Newsbomb

Πρόστιμο 15.000 δολαρίων ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ότι θα επιβληθεί σε μια συναγωγή, η οποία κατηγορείται ότι καταπάτησε τους υγειονομικούς κανόνες σε γάμο χασιδιστών στο Μπρούκλιν στον οποίο συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες, την ώρα που η πόλη των ΗΠΑ αγωνίζεται να αναχαιτίσει ένα νέο, δριμύτερο κύμα της επιδημίας της COVID-19.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν το σαββατοκύριακο από την εφημερίδα New York Post δείχνουν τους μετέχοντες να τραγουδούν και να χορεύουν στον γάμο, ο οποίος τελέστηκε στις 8 Νοεμβρίου.

Χθες Τρίτη (24/11) ο Δημοκρατικός δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο επιβεβαίωσε ότι ο δήμος θα επιβάλλει «πολύ βαρύ πρόστιμο», 15.000 δολαρίων, στη συναγωγή Γετέβ Λεβ της συνοικίας του Γουίλιαμσμπεργκ, όπως και ότι θα εκδώσει προειδοποίηση για κλείσιμο του κτιρίου.

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων» που παρευρέθηκαν στον γάμο, αλλά «αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι ότι υπήρχε υπερβολικός κόσμος», σημείωσε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Πάντως σύμφωνα με τη «Sun», στο γάμο υπήρχαν κοντά στους 7.000 καλεσμένους!

«Φαίνεται ότι έγινε μια πολύ σκόπιμη προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος, πράγμα το οποίο καθιστά ακόμη πιο απαράδεκτη την όλη κατάσταση», πρόσθεσε.

«Είναι απαράδεκτο να μπορούν να διοργανώσουν οι άνθρωποι μια τόσο μεγάλη εκδήλωση την ώρα που γνωρίζουμε ότι έτσι ευνοούν την μετάδοση» του νέου κορονοϊού, δήλωσε παράλληλα ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Νέας Υόρκης.

Την Κυριακή ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είχε επίσης ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας γι'αυτήν την συνάθροιση που διοργανώθηκε «περιφρονώντας κατάφωρα» τον νόμο. Οι αρχές φαίνεται ωστόσο ότι θέλησαν να αποφύγουν να κατηγορήσουν την κοινότητα αυτή.

Η πανδημία της COVID-19 τροφοδοτεί έντονες εντάσεις μεταξύ του Δημοκρατικού δημάρχου της Νέας Υόρκης και της κοινότητας αυτής, η οποία κατηγορείται ότι δεν σέβεται τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού και η οποία αριθμεί πολλούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εντάσεις ήταν έντονες τον Οκτώβριο, όταν σε πολλές συνοικίες του Μπρούκλιν με μεγάλο πληθυσμό της εβραϊκής αυτής κοινότητας καταγραφόταν μια έντονη εξέλιξη της επιδημίας.

Ο κυβερνήτης είχε επιβάλλει περιορισμούς, μεταξύ των οποίων όριο 10 ατόμων στους χώρους λατρείας και το κλείσιμο των μη απαραίτητων εμπορικών καταστημάτων, προκαλώντας διαμαρτυρίες, ορισμένες φορές βίαιες, και κατηγορίες για αντισημιτισμό από την πλευρά της κοινότητας αυτής.

Έκτοτε οι αρχές έχουν πολλαπλασιάσει τις προληπτικές δράσεις στις συνοικίες αυτές και το ποσοστό των θετικών τεστ δείχνει να έχει επανέλθει συνολικά στον μέσο όρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μόνοι στο σπίτι – Έτσι θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά