Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τα πέντε βίντεο στη δίκη Τραμπ που σόκαραν τους Γερουσιαστές

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Με πέντε βίντεο από την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου συνέχισαν οι Δημοκρατικοί τη μάχη στη δίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα βίντεο πολλά από τα οποία περιέχουν εικόνες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνουν την έκταση του κινδύνου που προκλήθηκε από την εισβολή των διαδηλωτών περιλαμβάνοντας και σκηνές με απειλές κατά Γερουσιαστών.

Στο πρώτο από τα βίντεο φαίνεται η προσπάθεια των αστυνομικών να φυγαδεύσουν τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς από τους διαδηλωτές που έφτασαν σε απόσταση 30 μέτρων από το νο2 των ΗΠΑ φωνάζοντας συνθήματα όπως «κρεμάστε τον Μάικ Πενς».

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός Γιουτζίν Γκούντμαν να προειδοποιεί τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ για την εισβολή κάνοντας τον να το βάλει στα πόδια για να γλιτώσει.

Ο Γκούντμαν, ο οποίος θεωρείται ήρωας για τη στάση του την επίμαχη ημέρα, πρωταγωνιστεί και σε άλλο βίντεο στο οποίο φαίνεται να προσπαθεί να σταματήσει τους εξαγριωμένους εισβολείς από το να προχωρήσουν στα ενδότερα του Καπιτωλίου.

Σε ένα άλλο βίντεο αποτυπώνεται η οργή των εισβολέων για την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι την οποία αναζητούσαν πριν τελικά να εισβάλουν στο γραφείο της.

Στο πέμπτο βίντεο φαίνεται η αγωνία των αστυνομικών που καλούν σε βοήθεια καθώς αντιλαμβάνονται ότι δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν το «κύμα» των εξαγριωμένων διαδηλωτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επισης:

Lockdown: «Κατέβασε ρολά» η Αττική - Αναλυτικός οδηγός με όσα αλλάζουν από σήμερα για τους πολίτες