Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Kίνα: Αγέλη άγριων ελεφάντων έκανε ταξίδι 500 χλμ σπέρνοντας την καταστροφή

Newsbomb

Μια αγέλη 15 ελεφάντων προκάλεσε καταστροφή στη νοτιοδυτική Κίνα, καταστρέφοντας αγροκτήματα και τρώγοντας ολόκληρα χωράφια με καλαμπόκι, αφού απέδρασε τον Απρίλιο από καταφύγιο άγριας ζωής.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, το κρατικό CCTV μετέδωσε ότι τα ζώα επίσης την τελευταία εβδομάδα άδειασαν μια δεξαμενή νερού και τρομοκράτησαν χωρικούς που ανησυχούσαν για τις καλλιέργειές τους.

Είναι άγνωστο γιατί οι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες, που αποτελούν προστατευόμενο είδος στην Κίνα, βγήκαν από το καταφύγιο άγριας ζωής Ξισουανγκμπάνα στην επαρχία Γιουνάν. Ωστόσο από τον Απρίλιο τα ζώα έχουν κάνει ένα ταξίδι 500 χλμ, υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές και τους κατοίκους, με εκατοντάδες ανθρώπους να κινητοποιούνται για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Την Τρίτη οι αρχές της Γιουνάν είπαν ότι η αγέλη ήταν 20 χλμ από την πρωτεύουσα της επαρχίας, Κουμίνγκ, όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Από τα μέσα του Απριλίου οι ελέφαντες έχουν καταστρέψει περίπου 56 εκτάρια καλλιεργειών, προκαλώντας ζημιές 6,8 εκατ. γιουάν (1,07 εκατ. δολαρίων) μετέδωσε το CCTV.

Δεν έχουν αναφερθεί ως τώρα θάνατοι ανθρώπων, με ντόπιους να προσπαθούν να καθοδηγήσουν τα ζώα με τροφή και μπλοκάροντας δρόμους με φορτηγά.

Οι άγριοι ελέφαντες στη Γιουνάν είναι περίπου 300, τη στιγμή που τη δεκαετία του 1980 ήταν 193, σύμφωνα με το Xinhua. Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει περισσότερες αναφορές για εισόδους σε χωριά και πρόκληση ζημιών σε καλλιέργειες, με τα φυτά τα οποία καταναλώνουν να αντικαθίστανται σταδιακά από μη βρώσιμες ποικιλίες, εν μέσω της επέκτασης των δασών, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.