Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπότζη: Είχε ως…κατοικίδιο ένα λιοντάρι - Τον πρόδωσε το TikTok (vid)

Newsbomb

Οι αρχές της Καμπότζης κατάσχεσαν ένα κατοικίδιο λιοντάρι, στο οποίο είχαν αφαιρεθεί κυνόδοντες και νύχια, μετά την εμφάνιση σε ένα βίντεο στο TikTok.

Το 18 μηνών αρσενικό λιοντάρι βάρους 70 κιλών είχε εισάγει από το εξωτερικό ο ιδιοκτήτης, κινεζικής καταγωγής, προκειμένου να το μεγαλώσει στη βίλα του στην Πνομ Πέν, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το λιοντάρι από τότε που το είδαν στο TikTok, στο τέλος Απριλίου», δήλωσε ο Neth Pheaktra. «Ο κόσμος δεν έχει δικαίωμα να μεγαλώνει σπάνια άγρια ζώα ως κατοικίδια», πρόσθεσε.


Η Wildlife Alliance, μία μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση που βοήθησε στη διάσωση του λιονταριού, είπε ότι οι συνθήκες στην ιδιωτική κατοικία ήταν «ακατάλληλες για ένα άγριο ζώο».

Επιπλέον του είχαν αφαιρεθεί οι κυνόδοντες μαζί με τα νύχια, κάτι που μειώνει δραστικά την ποιότητα ζωής ενός λιονταριού», σημείωσαν.

O «ιδιοκτήτης» του ζώου εκτός των άλλων θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 30 χιλιάδων δολαριων.

Ο ιδιοκτήτης είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία του λιονταριού να κάθεται σε μια είσοδο ενώ δίπλα έπαιζε ένας σκύλος. Επίσης υπάρχει και βίντεο με το λιοντάρι σε μικρή ηλικία να του ρίχνουν νερό με το λάστιχο.


Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος, το λιοντάρι φαίνεται να κάθεται ξαπλωμένο μαζί με ένα μικρό σκυλάκι.

Οι αρχές ήδη ετοιμάζουν επιχείρηση μεταφοράς του ζώου στο κέντρο διάσωσης άγριων ζώων Phnom Tamao, στα προάστια της πρωτεύουσας.

Η κατάσχεση του λιονταριού σημειώθηκε ένα 24ωρο, μετά τη δημοσίευση από έναν χρήστη του Twitter μίας εναέριαw λήψη του λιονταριού να περιπλανιέται σε κήπο στην πλούσια συνοικία Boeung Keng Kang της Πνομ Πεν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα, o νέος «πονοκέφαλος» της Δέλτα plus και ο ρόλος των εμβολίων