Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Στη Γιούτα κάθε καλοκαίρι «βρέχει» ψάρια- Δείτε γιατί [βίντεο]

Newsbomb

Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο θέαμα βρίσκονται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών στη Γιούτα των ΗΠΑ. Αεροπλάνα πετούν πάνω από τις απομακρυσμένες λίμνες της δυτικής πολιτείας και ρίχνουν εκατομμύρια ψάρια για να ανεφοδιάσουν τους υγροβιότοπους.

Στο βίντεο που έκανε και φέτος το γύρο του κόσμου, μέλη κρατικής υπηρεσίας για την Άγρια Ζωή γέμισαν το αεροσκάφος με χιλιάδες ψάρια, ηλικίας κάτω του ενός έτους, προτού τα ρίξουν σε περισσότερες από 200 λίμνες της Γιούτα που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.

Το αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει τεράστιο όγκο νερού και να ρίξει 35.000 ψάρια ανά διαδρομή, σύμφωνα με την Υπηρεσία (Division of Wildlife Resources).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ρίψη των ψαριών είναι πολύ πιο αποδοτική από την επίγεια μεταφορά τους, καθώς είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθούν τα απαραίτητα επίπεδα οξυγόνου για να επιβιώσουν σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, τα ψάρια που επιλέγονται είναι τόσο μικρά, ώστε κατά την πτώση τους να μην τραυματίζονται σοβαρά και να καταφέρνουν να επιζήσουν στις λίμνες.

Επιλέγονται λοιπόν ψάρια μήκους 2,5 με 7,6 εκατοστών, τα οποία δεν κινδυνεύουν κατά την πτήση, αφού το ποσοστό επιβίωσής του αγγίζει το 95%.

Ο ανεφοδιασμός ψαριών στα ορεινά της Γιούτα είναι κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο και εφαρμόζεται από τη δεκαετία του ’60.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκέψεις για μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες για τους εμβολιασμούς και την πανδημία