Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κόλαση φωτιάς στο Mεξικό μετά απο συντριβή φορτηγού καυσίμων - Βίντεο

Newsbomb

Μια τεράστια πυρκαγιά έχει καταστρέψει σιδηδρομικές γραμμές και σπίτια στο Άγουασκαλιέντες στο κεντρικό Μεξικό, μετά από τη συντριβή ενός φορτηγού καυσίμων.

Τα δραματικά βίντεο της πυρκαγιάς έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις εναέριες λήψεις να δείχνουν μαύρο καπνό να καλύπτει μεγάλη περιοχή της πόλης. Σε ένα απο αυτά οι φλόγες φαίνεται να «καταβροχθίζουν» μία εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο ιστότοπος El Universal του Μεξικού αναφέρει ότι περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν. Κάποια σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν από τη φωτιά. Δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς, αλλά αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του φορτηγού. Μια ανάρτηση στο Facebook του δημάρχου Leo Montañez κάνει λόγο για 300 σπίτια στην περιοχή της συντριβής, 120 από τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.

Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς συνέβη το δυστύχημα. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το φορτηγό συγκρούστηκε με τρένο, αλλά το Reuters λέει τώρα ότι το φορτηγό «χτύπησε» σε υπερυψωμένη διάβαση.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου Pemex αρνήθηκε ότι κατέχει το φορτηγό και λέει ότι βοηθά στις προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς. Περίπου 200 πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά, αναφέρει η El Universal.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά δείχνει ένα μεγάλο φορτηγό τρένο να περνά μέσα από φλόγες και στις δύο πλευρές της γραμμής.