ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλος... Spiderman σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη για να ζητήσει την αποφυλάκιση κρατούμενης (vid)

Όπως και στις προηγούμενες αναρριχήσεις του μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα για ανάκριση, αλλά αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος.

Ο 54χρονος Αλέν Ρομπέρ, γνωστός και ως ο Γάλλος «spiderman», σκαρφάλωσε σε έναν ουρανοξύστη ύψους 185 μέτρων στην εμπορική συνοικία του Παρισιού για να ζητήσει με αυτόν τον τρόπο την αποφυλάκιση μιας γυναίκας που κρατείται για την δολοφονία του βίαιου συζύγου της.

Ο Ρομπέρ, που έχει σκαρφαλώσει σε αξιοθέατα όπως στον Πύργο του Άιφελ και τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, ως εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για διαφορετικούς λόγους, έφτασε στην κορυφή του κτηρίου Tour T1 σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Χωρίς να χρησιμοποιεί ζώνη αναρρίχησης, κρατήθηκε από προεξέχοντα μέρη του κτηρίου καθώς οι εργαζόμενοι εντός αυτού παρακολουθούσαν από το έδαφος και τα κοντινά παράθυρα.

Ο Ρομπέρ δήλωσε στο Reuters πως η πράξη του έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη αποφυλάκιση της Ζακλίν Σοβάζ, η καταδίκη της οποίας το 2012 για την δολοφονία του βίαιου συζύγου της, πυροδότησε διαμάχες στην γαλλική κοινή γνώμη.

Σε μια σπάνια περίπτωση απονομής προεδρικής χάριτος στην Γαλλία, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συμφώνησε τον Ιανουάριο στην μείωση της ποινής της σε φυλάκιση 10 ετών έπειτα από έκκληση από τις κόρες της Σοβάζ και μια συγκέντρωση υπογραφών στο διαδίκτυο. Όμως το αίτημα για απονομή χάριτος απορρίφθηκε από ένα δικαστήριο αυτό το μήνα.

Δείτε το βίντεο!

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER