ΚΥΠΡΟΣ

Σατανιστές - Κύπρος: Ψάχνουν άλλα 20 άτομα - Πόσα πλήρωναν για τις τελετές;

Σατανιστές - Κύπρος: Ψάχνουν άλλα 20 άτομα - Πόσα πλήρωναν για τις τελετές;
Φωτογραφία από engin akyurt από το Pixabay

Σατανιστικές τελετές: Συνεχίζονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας για διαλεύκανση της υπόθεσης πρόκλησης θανάτου 34χρονης από τη Λετονία που σημειώθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου στη περιοχή Βεργίνα - Προκαλούν φρίκη οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της άτυχης γυναίκας - Μυστήριο με Κολομβιανό πνευματιστή - Τεράστια αναστάτωση στην Κύπρο από την υπόθεση αυτή - Ποιους αναζητά η αστυνομία; Πόσα χρήματα πλήρωναν για να συμμετάσχουν στις τελετές; 

Η είδηση παραπέμπει σε μεσαιωνικές εποχές:

Μία 34χρονη Λετονή φέρεται να έχασε τη ζωή της έπειτα από συμμετοχή της σε σατανιστική τελετή στην Κύπρο. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη Λάρνακα.

Η 34χρονη φαίνεται ότι πήγε σε μια συνάντηση που θα γινόταν τελετή με τη χρήση συγκεκριμένης παραισθησιογόνας ουσίας, την οποία ονομάζουν «τελετή εξαγνισμού ψυχής και σώματος».

Σύμφωνα με μαρτυρία στους συμμετέχοντες στη συνάντηση, προσφέρθηκε συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε ναρκωτική ουσία που περιλαμβάνεται στα ελεγχόμενα φάρμακα τάξεως Α.

Οι πρώτες πληροφορίες από σάιτ της Κύπρου αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα συμμετείχε σε τελετή που οργάνωσε 50χρονη Ρωσίδα σε σπίτι στη Λάρνακα. Στη τελετή συμμετείχαν περίπου 40 άτομα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων) ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου «η Αστυνομία συνεχίζει την διερεύνηση της υπόθεσης και καταβάλλονται προσπάθειες προς εντοπισμό των 20 περίπου ατόμων που παρευρέθηκαν στην «τελετή εξαγνισμού πνεύματος» που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη περιοχή Βεργίνα».

Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό στο Newsbomb.com.cy

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου «οι πλείστοι από τα 20 περίπου άτομα που συμμετείχαν στην τελετή ήταν αλλοδαποί, αλλά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Εχουμε ήδη εντοπίσει 5-6 άτομα από τα οποία λαμβάνουμε καταθέσεις ώστε να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης».

Από τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία ότι σε όσους συμμετείχαν στη συνάντηση προσφέρθηκε ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε την ουσία, Ayahuasca, που συγκαταλέγεται στα παραισθησιογόνα φάρμακα.

150 ευρώ για την συμμετοχή στις τελετές

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες πλήρωσαν από 150 ευρώ για να συμμετέχουν στην τελετή, ενώ η 50χρονη ύποπτη είχε ενοικιάσει ολόκληρο το συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Βεργίνα με την τελετή να πραγματοποιείται σε κοινόχρηστο χώρο.

Συνελήφθη 50χρονη έγκυος σε δίδυμα

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προχώρησε χθες 29/08/2019 βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη μιας γυναίκας ηλικίας 50 ετών, η οποία εγκυμονεί δίδυμα και τέθηκε υπό κράτηση.

Η γυναίκα, ρωσικής καταγωγής, είναι μόνιμη κάτοικος Λεμεσού. Βάσει των μαρτυριών ήταν εκ των διοργανωτών της σατανιστικής τελετής. Τελεί υπό κράτηση σε ιδιωτική κλινική, λόγω κυοφορίας, ενώ εκεί διεξήχθη χθες, Πέμπτη και η συνεδρίαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την 6ημερη κράτησή της.

Ο Κολομβιανός «πνευματιστής»

Σύμφωνα με το alphalive, ένας 42χρονος «πνευματιστής» από την Κολομβία τέλεσε την «πνευματική κάθαρση», ενώ στο παρελθόν έχει τελέσει κι άλλες τελετές σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο.

Μάλιστα, σε γνωστή ιστοσελίδα ταξιδιωτικών εμπειριών οι αναγνώστες μπορούσαν να σχολιάσουν και να αξιολογήσουν την τελετή. Ο 42χρονος κατάφερε να φύγει από την Κύπρο με προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρνακα. Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, έχει ο Κολομβιανός έχει διερευνηθεί για το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων.

Οι πληροφορίες από τα ΜΜΕ της Κύπρου αναφέρουν ότι ο «πνευματιστής» είναι γκουρού του σαμανισμού.

Πρόκειται για πολύπλοκο λατρευτικό και μαγικο-θρησκευτικό κίνημα που διαμορφώνεται γύρω από την τεχνική της έκστασης.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή: Fake news ο ομαδικός βιασμός πασίγνωστου παρουσιαστή στις Σπέτσες

Πληρωμές με κάρτα: Αλλάζουν όλα από τον Σεπτέμβριο του 2019