ΚΥΠΡΟΣ

Εμβολιασμένοι τουρίστες από το Ισραήλ στην Κύπρο

Εμβολιασμένοι τουρίστες από το Ισραήλ στην Κύπρο

Κάτω από το 10% της κανονικής περιορίστηκε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με την Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Αεροπορικής Ανάπτυξης της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη.

 

Ο Μάρτιος έκλεισε με εξαιρετικά χαμηλούς αριθμούς πτήσεων, με 46 χιλιάδες επιβάτες περίπου, να φτάνουν στην Κύπρο και να αναχωρούν από το νησί με 60 πτήσεις την εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή 25 εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις από Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με προοπτική σταδιακά να αυξηθούν. Για τον Απρίλιο αναμένονται 100 πτήσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο και γύρω στις 120 το δεύτερο, αν και υπάρχει μία ροή ακυρώσεων από διάφορες εταιρείες, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά.

Σύμφωνα με την κα Κουρούπη για τον Μάιο αναμένονται 150 πτήσεις την εβδομάδα το πρώτο δεκαπενθήμερο και 200 το δεύτερο, αν ανοίξει η αγγλική αγορά.

Χθες ήρθαν τρεις πτήσεις από το Ισραήλ με 400 επιβάτες. Το 90% είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι υπόλοιποι ήρθαν με τεστ.

Πέντε ρωσικές εταιρίες έχουν προγραμματισμένες πτήσεις μέσα στον Απρίλιο, ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self Test: Έρχονται τα πρώτα τη Δευτέρα, 9 εκατ. μέχρι 13 Απριλίου - Πώς θα το κάνετε - Η διαδικασία