ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ποινική έρευνα κατά Επιτρόπου Εθελοντισμού για πλαστογραφημένο απολυτήριο και πτυχίο!

Κύπρος: Ποινική έρευνα κατά Επιτρόπου Εθελοντισμού για πλαστογραφημένο απολυτήριο και πτυχίο!

Πράγματα και θάματα εντόπισε ο Ελεγκτής γύρω από το βιογραφικό του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη.

Σύμφωνα με τα όσα φέρνει στο φως η εφημερίδα ο "Φιλελεύθερος", ο Γενικός Ελεγκτής με επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας ζητεί όπως διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα από τον Επίτροπο αφού εντοπίστηκε ότι το πτυχίο του καθώς και το απολυτήριο του Λυκείου του εμφανίζουν παραποιημένα στοιχεία.

Ειδικότερα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Επίτροπος φέρεται να πλαστογράφησε το πτυχίο του αλλά και το απολυτήριο του Λυκείου κατά την αίτηση που υπέβαλε για πρόσληψη στον Οργανισμό Νεολαίας. Ο κ Γιαννάκης είχε προσληφθεί αρχικά το 1996 και μονιμοποιήθηκε στον Οργανισμό το 2007. Ένα χρόνο μετά διορίστηκε στη θέση του Λειτουργού Νεολαίας ενώ λίγες μέρες πριν από τον διορισμό του είχε τροποποιηθεί το σχέδιο υπηρεσίας με την προσθήκη στα απαιτούμενα προσόντα του πτυχίου της Πολιτικής Μηχανικής το οποίο «μάλλον» είχε ο κ. Γιαννάκης. «Μάλλον» γιατί σύμφωνα με την καταγγελία του Ελεγκτή ο κ. Γιαννάκης δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου.

Ανάμεσα σε άλλα διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο του Λυκείου έχει παραποιημένη βαθμολογία στα Νέα, αφού αντί 13 αναγράφεται 19. Το 13 είναι γραμμένο ολογράφως στο απολυτήριο και στα αγγλικά και στην παραποίηση γράφτηκε το νούμερο 19. Παραποίηση φέρεται επίσης να έγινε και στον Γενικό Βαθμό του απολυτηρίου που άγγιξε τα 17 2/12 ενώ σύμφωνα με τις πράξεις είναι 13 9/12.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι το αντίγραφο πτυχίου είναι πολύ κακή αντιγραφή και δημιουργεί ερωτήματα ως προς τη γνησιότητά του αφού δεν αναφέρει ούτε καν τον βαθμό αποφοίτησης.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive η επιστολή που στάλθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας από τον Ελεγκτή είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα ενώ ίδια ενημέρωση αναφέρει ότι παρόμοια έρευνα (σ.σ με αυτήν της Ελεγκτικής Υπηρεσίας) θα πρέπει να γίνει και από τον ΟΝΕΚ, Οργανισμός ο οποίος προσέλαβε τον κ. Γιαννάκη και θα έπρεπε να είχε διενεργήσει και αυτός παρόμοιο έλεγχο των στοιχείων που υποβλήθηκαν για πρόσληψη.

Πηγές από την Ελεγκτική Υπηρεσία τόνισαν στο SigmaLive ότι η Υπηρεσία λόγω της σοβαρότητας των ευρημάτων δεν θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις επί του θέματος και θα αναμένει το πέρας της έρευνας από την Αστυνομία. Από πλευράς της η Αστυνομία δήλωσε στο SigmaLive δια του Εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου, ότι όντως χθες παρέλαβε επιστολή από τον Γενικό Ελεγκτή και δόθηκαν οδηγίες για διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.