ΚΥΠΡΟΣ

Κορυφώνει τις προκλήσεις στην Κύπρο ο Ερντογάν - Ετοιμάζει ανακοινώσεις από τα Κατεχόμενα

Ο Ρέτζεπ Ερντογάν
Ο Ρέτζεπ Ερντογάν
AP

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής», ενώ στη διάρκεια της παρουσίας του στα Κατεχόμενα αναμένεται να κορυφωθούν οι προκλήσεις της Άγκυρας και του ψευδοκράτους

Έτοιμος για ρεσιτάλ προκλήσεων είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι, και πλέον είναι στα Κατεχόμενα ετοιμάζοντας τις επόμενες κινήσεις του.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής», η οποία αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψής του στα κατεχόμενα.

Live εικόνα από το TRT

Η άφιξη του Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Το πρόγραμμα των... προκλήσεων του Ερντογάν

Στις 17.00 αναμένεται να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο και στις 17.30 θα συμμετάσχει σε «συνάντηση με νέους» στο Μπουγιούκ Χαν στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στις 19.30 θα διοργανωθεί επίδειξη στην αίθουσα αθλοπαιδιών Ατατούρκ και στις 20.50, Έρντογαν και Τατάρ θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ «βουλευτών» και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών.

Το σημερινό πρόγραμμα του Έρντογαν και της αντιπροσωπείας του ολοκληρώνεται στις 22.30 με συμμετοχή στην λεγόμενη «Σκοπιά της Αυγής» στην παραλία της κατεχόμενης Κερύνειας.

Στις 20 Ιουλίου θα παραστεί σε προσευχή στο Τζαμί Χαλά Σουλτάν στις 06.00 το πρωί, σε τελετή στο μνημείο Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία στις 08.00 το πρωί και στην στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ στις 09.00 το πρωί.

Στις 13.30 θα μεταβεί με την αντιπροσωπεία του στο ξενοδοχείο Concorde όπου θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του νέου «προεδρικού μεγάρου» το οποίο θα ανεγερθεί στην περιοχή Αγίου Δομετίου, τζαμιού στο περίκλειστο Βαρώσι, του «εθνικού κήπου» στο περίκλειστο Βαρώσι, του βόρειου περιφερειακού δρόμου, του έργου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του πλοίου μουσείου στον κατεχόμενο Καραβά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τόλης Βοσκόπουλος: Η ανεπανάληπτη πορεία του «Πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού