ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στο λιμάνι της Λάρνακας η γαλλική φρεγάτα Auvergne (vid)

Κύπρος: Στο λιμάνι της Λάρνακας η γαλλική φρεγάτα Auvergne (vid)
Η φρεγάτα έχει μήκος 142 μέτρα

Στο λιμάνι της Λάρνακας έριξε άγκυρα η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών «Auvergne».

Αποστολή της να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η φρεγάτα έχει μήκος 142 μέτρα. Διαθέτει περίπου 150 άτομα πλήρωμα και υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, ενώ το αντιτορπιλικό είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής, ειδικά στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο με υπερσύγχρονα σόναρ και σύστημα μάχης.

«Η Γαλλία θεωρεί απολύτως απαραίτητο να βελτιώνει συνεχώς την αυτόνομη γνώση της για την κατάσταση στην περιοχή, αποδεικνύοντας πόσο την ενδιαφέρει ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και ιδίως η ελευθερία της ναυσιπλοΐας καθώς και τα θέματα άμυνας, ασφάλειας και ναυτιλίας» δήλωσε ο Μερβεγιέ ντε Βινιό, καπετάνιος της φρεγάτας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συντονισμένη στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με συμμετοχή της γαλλικής φρεγάτας και δυνάμεων ναυτικού από Κύπρο και Ιταλία.

«Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί απομακρύνθηκαν απο΄την περιοχή, την περίοδο διακυβέρνησης του Ομπάμα, ήταν ξεκάθαρο ότι κάποιος άλλος έπρεπε να εμφανιστεί» εξηγεί η πολιτική αναλύτρια, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου «Είναι ο νόμος της φύσης δεν υπάρχει κενό. Κάποιος έπρεπε να πάρει θέση και να γεμίσει το κενό. Η Γαλλία θέλει να διασφαλίσει ότι αυτός ο κάποιος δε θα είναι η Τουρκία».

Όπως ανέφερε ο Γάλλος καπετάνιος της φρεγάτας, η Γαλλία σκοπεύει να διατηρήσει μόνιμη παρουσία των ναυτικών της πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Είναι η 11η φορά που η φρεγάτα Auvergne επισκέπτεται την Κύπρο, τα τελευταία τρία χρόνια.

Πηγή: gr.euronews

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»