ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Χριστόφια – Χρυσόστομου

Συνάντηση Χριστόφια – Χρυσόστομου

Mε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον οποίο συζήτησε τρέχοντα θέματα, μεταξύ αυτών και της κατάστασης της οικονομίας.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Χριστόφια για να του ευχηθεί για το Πάσχα και για να τον ευχαριστήσει για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας για τη φορολόγηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας.

«Κάναμε μια ανασκόπηση εφ' όλης της ύλης σε θέματα που μας απασχολούν ως Εκκλησία και απασχολούν και το Κράτος. Αυτή η κατάσταση, η παγκόσμια ύφεση που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο σήμερα μας ταλαιπωρεί και εμάς», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Συμπλήρωσε ακόμη πως συζήτησε με τον Πρόεδρο σχετικά με κάποιες επενδύσεις που είναι έτοιμη να κάνει η Εκκλησία «και σε τράπεζες και σε άλλα έργα, όπως η ενέργεια» για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε απαισιοδοξία για τις προοπτικές εξεύρεσης κοινού υποψηφίου στον ενδιάμεσο χώρο για τις προεδρικές εκλογές.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας του είπε αν θα είναι υποψήφιος ή όχι για τις προεδρικές εκλογές, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι δεν τον αφορά το θέμα.