ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στη φυλακή συνταξιούχος για παιδική πορνογραφία

Κύπρος: Στη φυλακή συνταξιούχος για παιδική πορνογραφία
O 71χρονος κατείχε 33 αρχεία παιδικής πορνογραφίας τα οποία απεικόνιζαν παιδιά κάτω των 13 ετών
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Tο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού αποφάσισε την φυλάκιση 3 ετών, στον συνταξιούχο κάτοικο Λεμεσού, κατηγορούμενο σε σχέση με υπόθεση κατοχής και διανομής παιδικής πορνογραφίας.

Ο 71χρονος, όπως πληροφορείται ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», κρίθηκε ένοχος μετά από παραδοχή του σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας, ενώ μετά από ακροαματική διαδικασία βρέθηκε ένοχος στο αδίκημα της διανομής παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 71χρονος κατείχε 33 αρχεία παιδικής πορνογραφίας τα οποία απεικόνιζαν παιδιά κάτω των 13 ετών, ενώ απέστειλε σε άλλον χρήστη επτά φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού. Το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του, έλαβε υπόψη του διάφορους μετριαστικούς παράγοντες όπως το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, την άμεση παραδοχή και μεταμέλεια του, τη συνεργασία του με τις ανακριτικές Αρχές, καθώς και τις οικογενειακές του περιστάσεις.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ηλικιωμένο πρόσωπο, το Κακουργιοδικείο έδωσε βαρύτητα στην εν λόγω υπόθεση λόγω και της σοβαρότητας των αδικημάτων και δεν δικαιολόγησε αναστολή της επιλυθείσας ποινής, επισημαίνοντας πως διαφορετική αντιμετώπιση θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα σε επίδοξους παραβάτες.

Υπενθυμίζεται πως ο 71χρονος είχε συλληφθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2021 μετά τον εντοπισμό ηλεκτρονικών αρχείων βίντεο και φωτογραφίας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε ηλεκτρονικές συσκευές που ανευρέθηκαν στην κατοικία του, κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας από μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πριν από την επιχείρηση έρευνας, είχαν προηγηθεί πληροφορίες που λήφθηκαν από τη Europol και ανέφεραν ότι, ο συγκεκριμένος χρήστης του διαδικτύου απέστειλε σε άλλον χρήστη, μέσω διαδικτυακού μέσου επικοινωνίας, επτά φωτογραφίες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Κατά τον έλεγχο στις ηλεκτρονικές συσκευές του 71χρονου, σε αυτές εντοπίστηκαν 33 αρχεία βίντεο και φωτογραφίες, με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κάτω των 13 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr