ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης σε πρόεδρο Σλοβενίας: Η Κύπρος ήταν το πρώτο θύμα ξένης εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος

Αναστασιάδης σε πρόεδρο Σλοβενίας: Η Κύπρος ήταν το πρώτο θύμα ξένης εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος
Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Σλοβανίας στη Λευκωσία
ΚΥΠΕ

H βελτίωση των διμερών σχέσεων, θέματα κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης, ενεργειακής ασφάλειας, αλλά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η επίσκεψη λαμβάνει χώρα στην τραγική συγκυρία του πολέμου για την Ουκρανία, με συνέπειες παγκόσμιες. Η Κύπρος και ο λαός της ήταν το πρώτο θύμα ξένης εισβολής σε ευρωπαϊκό έδαφος το 1974, με παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί παρά να δείχνει πλήρη αλληλεγγύη στην Ουκρανία, είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σλοβενίας ανέφερε ότι και οι δύο Πρόεδροι καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είπε ότι η Σλοβενία προσφέρει ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια στη χώρα και τόνισε τη σημασία κατάπαυσης του πυρός για επίτευξη ειρηνικής λύσης.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των προσφύγων και συνεχάρη την Κύπρο για τη στάση της στο θέμα.

Επιπλέον, εξέφρασε την αλληλεγγύη του για το κυπριακό πρόβλημα και καταδίκασε τις μονομερείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Σλοβενίας