ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Άνοιξαν οι πόρτες της αμερικανικής αγοράς όπλων για την Εθνική Φρουρά

Κύπρος: Άνοιξαν οι πόρτες της αμερικανικής αγοράς όπλων για την Εθνική Φρουρά
H Εθνική Φρουρά θα έχει διεξαγάγει μαζί με τις ΗΠΑ και άλλα συμμαχικά κράτη αρκετές συνεκπαιδεύσεις

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Σε άρθρο του, με τίτλο «It’s time to arm Cyprus», ο Αμερικανός αναλυτής Michael Rubin υποστηρίζει ότι ήρθε ο καιρός οι ΗΠΑ ν’ αντιστρέψουν την πορεία και να παράσχουν στην Κύπρο έναν στρατό των αναπτυγμένων χωρών.

Η άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία δημιουργεί την ιστορική ευκαιρία για τη Λευκωσία ν’ ανεβεί για τα καλά στο άρμα της Δύσης και να καταστεί υπολογίσιμος παίκτης και εταίρος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν έχει έρθει όμως ακόμα η στιγμή, που η Εθνική Φρουρά θα ξεκινήσει να εξοπλίζεται με αμερικανικά άρματα μάχης και περίπλοκα οπλικά συστήματα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να παρέλθει μια περίοδος, κατά την οποία η Εθνική Φρουρά θα έχει διεξαγάγει μαζί με τις ΗΠΑ και άλλα συμμαχικά κράτη, αρκετές συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις, όπως και κοινές εργασίες του προσωπικού, οι οποίες εν τέλει θα μετατρέψουν το σύνολο της Εθνικής Φρουράς σε έναν «Δυτικό» στρατό.

Οι ανάγκες της Εθνικής Φρουράς για αναβάθμιση είναι μεγάλες και αγγίζουν όλα τα σώματα στρατού. Από τον απλό Πεζό, μέχρι το Πυροβολικό, τις Διαβιβάσεις και τη Διοίκηση Ναυτικού, υπάρχουν δεκάδες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, ώστε η Εθνική Φρουρά να καταστεί ένας σύγχρονος στρατός, με την δυνατότητα διακλαδικών επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο πίσω από την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Σε ταραχή Άγκυρα και Τουρκοκύπριοι: Δηλώσεις Τατάρ και Οκτάι για την άρση του εμπάργκο όπλων