ΚΥΠΡΟΣ

Θάνατος Χρυσοστόμου Β’: Εξαήμερο δημόσιο πένθος στην Κύπρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β'
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β'
In Time

Εξαήμερο δημόσιο πένθος και αναβολή επίσημων εκδηλώσεων αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.

Το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο, εκτάκτως, υπό την Προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, για να λάβει αποφάσεις μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, για τα μέτρα με τα οποία θα τιμήσει τον εκδημήσαντα.

Το υπουργικό συμβούλιο, αφού τήρησε μονόλεπτο σιγή στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, έλαβε, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις πιο κάτω αποφάσεις:

  1. Την κήρυξη δημοσίου πένθους από τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα της κηδείας, Σάββατο, 12 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του δημοσίου πένθους, θα αναρτάται μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα σχολεία και τα κτήρια των κρατικών Υπηρεσιών.
  2. Κατά τη διάρκεια του δημοσίου πένθους αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις. Αναβάλλεται επίσης η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.
  3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.
  4. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.
  5. Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.