ΚΥΠΡΟΣ

Βεστερβέλε: Δεν είναι κοντά σε σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο η Ε.Ε

Βεστερβέλε: Δεν είναι κοντά σε σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο η Ε.Ε

Η Ευρωζώνη δεν πλησιάζει καν στην επικύρωση ενός σχεδίου διάσωσης για την Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, προσθέτοντας πως η χώρα πρέπει να βελτιώσει τη διαφάνεια του τραπεζικού της συστήματος.

«Η διαφάνεια των τραπεζών είναι μεταξύ των ζητημάτων που πρέπει να χειριστεί η Κύπρος στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Γκουίντο Βεστερβέλε από το Βερολίνο.

Η δήλωση του Βεστερβέλε έρχεται καθώς το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια ούτως ώστε να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες της και να κλείσει την «τρύπα» στον προϋπολογισμό της είναι ένα ζήτημα που παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις στη Γερμανία ενόψει των γενικών εκλογών.

Πολλά μέλη της γερμανικής αντιπολίτευσης –ή ακόμη και ορισμένα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού- έχουν προειδοποιήσει πως δεν μπορούν να στηρίξουν ένα πακέτο στήριξης εν μέσω ισχυρισμών για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος στη Μεγαλόνησο. Ορισμένοι πολιτικοί έχουν επίσης αμφισβητήσει αν τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου απειλούν πράγματι τη σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ολι Ρεν αποκλείει την αναδιάρθρωση δημοσίου χρέους της Κύπρου