ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Κασουλίδη στην Κύπρο

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Κασουλίδη στην Κύπρο

H κυπριακή κυβέρνηση σκοπεύει να κινηθεί υπεύθυνα, όπως και η ελληνική, και να συνάψει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τα τέλη του μήνα για να προχωρήσει τις προσπάθειες έγκρισης της δανειακής σύμβασης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Κασουλίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Κασουλίδης υποστήριξε ότι η Λευκωσία θα διαπραγματευθεί με σωφροσύνη, γνωρίζοντας τις επιλογές που έχει μπροστά της, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ περιορισμένες, τόσο από πλευράς θεμάτων όσο και χρόνου. Κατά τον κ. Κασουλίδη η κρίση και αβεβαιότητα έχει διαρκέσει πάρα πολύ, κάθε μέρα που περνάει δημιουργεί και άλλες επιπτώσεις και ταυτόχρονα ανοίγει ορέξεις για κάθε είδους δημοσιεύματα.

Μέσα σε τρεις μήνες καταστράφηκε η καλή εικόνα της Κύπρου, υποστήριξε ο υπουργός και «πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε το καλό όνομα της Κύπρου». Ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για την οικονομική κρίση στην Κύπρο, θέση που τον ενοχλεί, όπως είπε, όταν διατυπώνεται.

«Δεν ευθύνεται η Ελλάδα αν επέλεξαν οι εμπορικές τράπεζες της Κύπρου να επεκταθούν στον ελληνικό χώρο, ούτε ευθύνεται η Ελλάδα αν φόρτωσαν τους εαυτούς τους και μάλιστα από τη δευτερογενή αγορά με σωρεία ελληνικών ομολόγων», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, που προσέθεσε όμως ότι η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, «δημιουργεί στους εταίρους μια μορφή ηθικής υποχρέωσης όσον αφορά τους εταίρους, όσον αφορά την περίπτωση της Κύπρου».