ΚΥΠΡΟΣ

Αβραμόπουλος για Κυπριακό: Λύση εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ

Αβραμόπουλος για Κυπριακό: Λύση εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ

Οι προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο κ. Ντάουνερ ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο για τις πρόσφατες επαφές που είχε στην Κύπρο, καθώς και για τις σκέψεις του ως προς τα επόμενα βήματα στη διαδικασία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε από την πλευρά του τη στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Υπογράμμισε ακόμα τη σημασία δημιουργίας «κατάλληλου κλίματος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διεκόπησαν με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς», σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση της κυπριακής δημοκρατίας έχει ως άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επιπλέον ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών, αξιών και κανόνων της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η επίτευξη λύσης εντός των παραμέτρων που θέτουν οι Αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιτακτική.