ΚΥΠΡΟΣ

Φωτίου: Θα καταστραφούν όλα τα επικίνδυνα πυρομαχικά στην Κύπρο

Φωτίου: Θα καταστραφούν όλα τα επικίνδυνα πυρομαχικά στην Κύπρο

Τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο προωθεί τους σχεδιασμούς του, σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες του εξωτερικού, για την καταστροφή όλων των παλιών και επικίνδυνων πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε χθες ο αρμόδιος Υπουργός, Φώτης Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ε.Φ και τον Διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας, επισκέφθηκε το πρωί στρατόπεδα της Επαρχίας Λεμεσού και ακολούθως είχε συνάντηση με τα κοινοτικά Συμβούλια Παλώδιας και Παραμύθας, με τα οποία συζητήθηκαν τρόποι ελαχιστοποίησης των κινδύνων από τη γειτνίαση των κοινοτήτων με αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών της Ε.Φ.

Στις δηλώσεις του, ο Φώτης Φωτίου τόνισε πως «θέματα ασφάλειας, τόσο των οπλιτών, των αξιωματικών αλλά και των κατοίκων της περιοχής, είναι ύψιστης σημασίας για όλους μας και από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου έχω θέσει αυτό το θέμα σαν θέμα προτεραιότητας».

«Έγινε αρκετή δουλειά μέχρι σήμερα, όμως υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για να νιώθουμε ότι αυτό το σύστημα της συντήρησης, της φύλαξης, της διαχείρισης των πυρομαχικών και των καυσίμων λειτουργεί σωστά», είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι η σκληρή δουλειά προς αυτό το σκοπό θα συνεχιστεί και πως ο ίδιος έχει δώσει αυστηρότατες οδηγίες, όπως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των πυρομαχικών, «ώστε να μηδενίσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε αν θέλετε, πιθανούς κινδύνους».

Ανέφερε δε ότι η διαδικασία για καταστροφή των «δυστυχώς πολλών χιλιάδων πυρομαχικών» προχωρεί τάχιστα και σε λίγους μήνες αναμένεται να «πιάσουν δουλειά» ξένες εξειδικευμένες εταιρείες, προσθέτοντας ότι , «δεν πρέπει και δεν θέλει κανένας να επαναληφθεί η εθνική καταστροφή που είχαμε στο Μαρί και δεν θα επιτρέψουμε τέτοια επανάληψη».

ΠΗΓΗ icyprus