ΚΥΠΡΟΣ

Μαρί: Ποινικές διώξεις σε Παντελίδη, Μαληκκίδη, Γεωργίου

Μαρί: Ποινικές διώξεις σε Παντελίδη, Μαληκκίδη, Γεωργίου

Μετά την δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μαρί αρχίζουν οι ποινικές διώξεις. Την άσκηση ποινικών διώξεων κατά του πρώην διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Λεωνίδα Παντελίδη, του γενικού διευθυντή του υπουργείου Άμυνας Χρήστου Μαληκκίδη και του συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργίου ζητά ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Πολίτης, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, την περασμένη Παρασκευή, απέστειλε επιστολές στα αρμόδια τμήματα ζητώντας την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του πρώην διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Λεωνίδα Παντελίδη, του γενικού διευθυντή του υπουργείου Άμυνας Χρήστου Μαληκκίδη και εναντίον του συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις κλήθηκαν και κατέθεσαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας και κάθε άλλο παρά έκαναν καλή εντύπωση στο δικαστήριο.

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου υπήρξαν σαφείς επισημάνσεις ότι: Αναφορές Λ. Παντελίδη θεωρήθηκαν ότι στερούνται σοβαρότητας, ισχυρισμοί Χρ. Μαληκκίδη κρίθηκαν αναληθείς, ενώ για τον συνταγματάρχη Γεωργίου γίνεται σαφής αναφορά ότι κατέθεσε για να βοηθήσει την υπεράσπιση του καταδικασθέντος υπουργού Κώστα Παπακώστα.

Πηγή: politis-news.com