ΚΥΠΡΟΣ

ΣΟΚ στην Πάφο: Πέθανε από μετάγγιση αίματος

ΣΟΚ στην Πάφο: Πέθανε από μετάγγιση αίματος

Ένας 58χρονος από την Πάφο, έχασε τη ζωή του μετά από μετάγγιση μολυσμένου αίματος με τον ιό της ηπατίτιδας Β κατά τη διάρκεια εγχείρησης τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το philenews, το Υπουργείο Υγείας, διόρισε ανεξάρτητο λειτουργό προκειμένου να διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, και η οποία επιρρίπτει ευθύνες σε λειτουργούς, αλλά και στις διαδικασίες που ακολουθούνται σε σχέση με τις μεταγγίσεις αίματος σε κρατικά νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με το ιστορικό, ο άτυχος 58χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Πάφου τον περασμένο Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια της οποίας του χορηγήθηκαν τρεις φιάλες αίματος και τέσσερις φιάλες πλάσματος, προερχόμενες από συνολικά 7 αιμοδότες.

Όπως διαπιστώθηκε ένας εκ των επτά αιμοδοτών ήταν φορέας του ιού της ηπατίτιδας Β.

Τον Μάιο ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με φοβερούς πόνους στην κοιλιά. Οι εξετάσεις κατέδειξαν ότι είχε προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό και κατέληξε στις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ο υπουργός Υγείας ζήτησε συμπληρωματική έρευνα, καθώς στην πρώτη διαπιστώνει ασάφειες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έκθεση διαπιστώνεται ότι έγινε λάθος κατά τον έλεγχο του αίματος, ωστόσο δεν βρέθηκε ποιό ήταν το άτομο που χορήγησε το μολυσμένο αίμα στον άτυχο ασθενή.