ΚΥΠΡΟΣ

Στη Βουλή την Τρίτη τα θέματα Αlvarez & Marsal και Pimco

Στη Βουλή την Τρίτη τα θέματα Αlvarez & Marsal και Pimco

Η Επιτροπή Θεσμών, θα συζητήσει αποκλειστικά την ερχόμενη Τρίτη, τα θέματα Αlvarez & Marsal και Pimco, όπως δήλωσε σήμερα στην Βουλή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης.

«Εστω κι αν δεν μπορεί να είναι παρών ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, εμείς θα ερευνήσουμε όλα τα θέματα γύρω από αυτές τις δύο εταιρείες, τις εκθέσεις που έκαναν, τον τρόπο με τον οποίον τους κατακυρώθηκε η εργασία, η προσφορά και φυσικά το πώς αυτά επηρέασαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα», είπε ο κ. Συλλούρης.

Σε ερώτηση σε σχέση με την Αlvarez & Marsal, είπε πως «έχουμε αρκετά στοιχεία, θα ζητήσουμε κι άλλα στοιχεία, θα ζητήσουμε το συμβόλαιο».

Θα δούμε το συμβόλαιο, συνέχισε ο κ. Συλλούρης, θα έχει γνωματεύσεις - νομικές υποθέτω που θα πρέπει να μας πουν, εκτός αν υπάρχουν λόγοι (δικαστικοί, νομικοί) που δεν πρέπει να μας πουν, αλλά θα πρέπει να μας δώσουν εξηγήσεις.

Είπε πως «αυτή η εταιρεία προσπαθούσε να εκμαιεύσει κι άλλα έσοδα για την εταιρεία με το να ζητήσει περαιτέρω υπηρεσίες».

Σε ερώτηση αν ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα κληθούν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, είπε πως «είναι λάθος να τα βάζουμε μαζί, είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

«Εχω πει χθες ότι θα κληθούν όλοι, οι οποίοι έχουν κατά την άποψη μας κάτι να πουν. Ειδικά για τον κ. Βγενόπουλο, επειδή υπάρχει εκ μέρους της Λαϊκής Τράπεζας μια διαδικασία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να εξετάσουμε πότε πρέπει να γίνει αυτή η πολιτική εξέταση του θέματος από την Επιτροπή Θεσμών διότι είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και αναμένω ότι θα είμαι έτοιμος να στείλω επιστολή πρόσκλησης αν όχι αύριο την Παρασκευή, την ερχόμενη Τρίτη», πρόσθεσε.