ΚΥΠΡΟΣ

Το Κυπριακό συζήτησε στις Βρυξέλλες ο Άντρος Κυπριανού

Το Κυπριακό συζήτησε στις Βρυξέλλες ο Άντρος Κυπριανού

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν το βασικό θέμα που συζήτησε με σημαντικούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, χθες και προχθές στις Βρυξέλλες, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος ήταν και βασικός ομιλητής σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στην έδρα της Ευρωβουλής.

Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε προχθές το απόγευμα στην έδρα της Κομισιόν με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, με τον οποίο συζήτησε το πώς θα μπορούσε η Κομισιόν να έχει πιο ενεργό ρόλο στην επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά και στην προώθηση της επίλυσης του Κυπριακού.

«Η συζήτηση με τον κ. Φούλε ήταν πολύ ουσιαστική, ασχοληθήκαμε με την ουσία του Κυπριακού, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση», ανέφερε. Όπως είπε, μετέφερε στον Επίτροπο κάποιες σκέψεις δικές του για το πώς θα μπορούσε η ΕΕ να είναι πιο ενεργός στις προσπάθειες να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για την επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση της επίλυσης Κυπριακού. Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο Στέφαν Φούλε δεσμεύθηκε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ