ΚΥΠΡΟΣ

Σε διαδικασία αναδιοργάνωσης η Εθνική Φρουρά Κύπρου

Σε διαδικασία αναδιοργάνωσης η Εθνική Φρουρά Κύπρου

Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών στρατιωτικών δομών, όπως ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, κατά την τελετή απονομής των μαύρων μπερέ στους νέους οπλίτες της 2013Β’ ΕΣΣΟ, στο στρατόπεδο «Στέλιος Στυλιανίδης».

«Προσαρμόζοντας τη σύνθεση και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων στις σύγχρονες απαιτήσεις και προσδοκούμε δημιουργία ενός αποδοτικού και ικανού στρατεύματος", είπε ο Υπουργός.

Προσδοκούμε, συνέχισε ο κ. Φωτίου, στη δημιουργία "ικανών ενόπλων δυνάμεων, έτοιμων να αντιμετωπίσουν τις όποιες προκλήσεις, οι οποίες δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό κλιμακώνονται επικίνδυνα από πλευράς Τουρκίας".

"Κινούμαστε", πρόσθεσε, "αντίθετα με το κλίμα της περιόδου την οποία διανύουμε και η οποία βρίσκει την πατρίδα μας αντιμέτωπη με σωρεία οικονομικών δυσκολιών και εργαζόμαστε σκληρά για επίτευξη ευημερίας και προόδου για το λαό μας".

"Η οικονομική ανέχεια", τόνισε ο Υπουργός Άμυνας, "δεν πρέπει να αφήνεται να διαβρώνει τις αξίες και τις αρχές μας, ενώνουμε δυνάμεις και, σε πλαίσιο ομοψυχίας και σύμπνοιας, θέτουμε υψηλούς στόχους για ένα μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας".

ikypros.com