ΚΥΠΡΟΣ

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στη Λεμεσό το 2013

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στη Λεμεσό το 2013

Με μόλις 9 θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, η Λεμεσός αφήνει πίσω της το 2013 ως τη χρονιά με τα λιγότερα θανατηφόρα τροχαία από το 1960, με την τροχαία Λεμεσού να στοχεύει σε ακόμη καλύτερες επιδόσεις για το 2014.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τις οδικές συγκρούσεις του 2013, ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι στη Λεμεσό παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 57% σε θανατηφόρα σε σύγκριση με το 2012, όπου 21 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Τη σημαντική αυτή μείωση, ο κ. Κατσουνωτός την απέδωσε στις συνεχιζόμενες και στοχευόμενες επιχειρήσεις της τροχαίας οι οποίες, όπως είπε, επικεντρώνονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, "η οποία αποτελεί την πρώτη αιτία θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων".

Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι η συνέχιση αυτής της προσπάθειας και το 2014 για περαιτέρω μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, με γνώμονα και την ευρωπαϊκή μας υποχρέωση για μείωση των θανάτων από οδικές συγκρούσεις μέχρι το 2020 κατά 50%.

ΠΗΓΗ ikypros

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων