ΚΥΠΡΟΣ

Πισσαρίδης: Αν βρεθεί επενδυτής στην Τρ. Κύπρου λύνονται τα προβλήματα

Πισσαρίδης: Αν βρεθεί επενδυτής στην Τρ. Κύπρου λύνονται τα προβλήματα

Αν βρεθεί κάποιος επενδυτής στην Τράπεζα Κύπρου, όπως έγινε στην Ελληνική Τράπεζα, θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας (ΣΕΟ), Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και για να μειωθεί η ανεργία πρέπει να ανακάμψει η οικονομία και για να ανακάμψει η οικονομία χρειάζονται επενδύσεις και από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ανέφερε ο κ. Πισσαρίδης.

Ο κ. Πισσαρίδης σημείωσε ότι το κυριότερο είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες στην κυπριακή οικονομία για προσέλκυση ξένων επενδυτών χωρίς να υπάρχουν φόβοι ότι θα χάσουν τα κεφάλαιά τους, πως θα παγιδευτούν στους περιορισμούς ή θα περιπέσουν σε προβλήματα που σχετίζονται με γραφειοκρατία.

Επίσης εξήγησε ότι μέρος του προβλήματος της οικονομίας αφορά περισσότερο θέμα εικόνας, παρά ουσίας, αφού ακόμη ξένοι επενδυτές πιστεύουν ότι αν φέρουν χρήματα στην Κύπρο θα παγιδευτούν, ενώ, όπως ανέφερε, αυτό δεν ισχύει, καθώς νέα κεφάλαια από το εξωτερικό δεν υπόκεινται σε περιορισμούς.

Ερωτηθείς για τον τραπεζικό τομέα, ο κ. Πισσαρίδης είπε ότι έχουν γίνει αρκετά και χαιρέτισε την άρση των περιορισμών στο εσωτερικό. «Το κυριότερο είναι να απελευθερωθεί η διακίνηση κεφαλαίου, που ήδη έχει αρχίσει στο εσωτερικό και να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα προσελκύσουν ένα μεγάλο επενδυτή, κυρίως στην Τράπεζα Κύπρου. Αν βρεθεί κάποιος επενδυτής που να κοιτάξει την Τράπεζα Κύπρο τόσο ευνοϊκά όσο κοίταξαν άλλοι επενδυτές την Ελληνική Τράπεζα, τα προβλήματα θα λυθούν αμέσως», είπε ο κ. Πισσαρίδης.

πηγη ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ