ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 250.000 τουρίστες στη Λεμεσό το 2013

Κύπρος: 250.000 τουρίστες στη Λεμεσό το 2013

Η Λεμεσός εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε έναν εξαιρετικά ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού. Σημείωσε ότι το 2013 περίπου 250 χιλιάδες περιηγητές επέλεξαν τη Λεμεσό για τις διακοπές τους.

«Ιδιαίτερα για τη ρωσική αγορά, στην οποία η Κυβέρνηση και ο ΚΟΤ επενδύουν πολλά, η Λεμεσός αποτελεί έναν πολύ αγαπητό προορισμό», ανέφερε ο Υπουργός.

Ενδεικτικό αυτού, είπε, είναι και το γεγονός ότι οι Ρώσοι κατατάσσονται πρώτοι στις αφίξεις της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ ακολουθούν Βρετανοί, Έλληνες και Γερμανοί τουρίστες.

«Συνολικά το 2013 περίπου 250 χιλιάδες περιηγητές επέλεξαν τη Λεμεσό για τις διακοπές τους, αριθμός, που σίγουρα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, καθώς και με καλό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα εργαστεί μαζί με την Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι στον τομέα της προβολής, το υλικό προώθησης της Λεμεσού έχει εμπλουτιστεί με τη δημιουργία «Τουριστικού Οδηγού Λεμεσού» στα ρωσικά. Παράλληλα, και η ηλεκτρονική προβολή της Επαρχίας πρόσθεσε, έχει αναβαθμιστεί σημαντικά μέσω της σελίδας στο facebook, καθώς και με τις εκστρατείες ηλεκτρονικών μηνυμάτων, των γνωστών email campaigns, προς διοργανωτές συνεδρίων σε χώρες πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας.

Την ίδια στιγμή, είπε, μέσω της συνεργασίας της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού και του ΚΟΤ, ο επισκέπτης μπορεί να βοηθηθεί τα μέγιστα με μία μεγάλη σειρά εξειδικευμένων εντύπων, που εστιάζονται στην αρτιότερη πληροφόρηση του απαιτητικού τουρίστα, που ενδιαφέρεται να βιώσει τη Λεμεσό και την ευρύτερη Επαρχία όσο καλύτερα γίνεται.