ΚΥΠΡΟΣ

«Ξεσπάθωσε» κατά του υπουργού Δικαιοσύνης ο πρώην Αρχηγός Αστυνομίας

«Ξεσπάθωσε» κατά του υπουργού Δικαιοσύνης ο πρώην Αρχηγός Αστυνομίας

Σοβαρότατες καταγγελίες κατά του πολιτικού του προϊσταμένου, του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, διατύπωσε ο παυθείς το απόγευμα από τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχαλάκης Παπαγεωργίου.


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε επιστολή του προς τον κ. Παπαγεωργίου τον πληροφόρησε ότι μετά τα χθεσινά γεγονότα σε εκδήλωση με ομιλητή τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αλλά και σωρεία άλλων πράξεων και παραλείψεων που προηγήθηκαν της εκδήλωσης αυτής, τον οδήγησαν στην απόφαση για άμεση παύση του από τη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

«Στην απόφασή μου, έλαβα σοβαρά υπόψη την κατ' επανάληψη από μέρους σας απουσία σεβασμού προς αποφάσεις θεσμικών οργάνων της Δημοκρατίας, όπως αποφάσεις των Δικαστηρίων και των υποδείξεων της Επιτρόπου Διοικήσεως. Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου διαδραμάτισε και η πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων σας, που αφορούν την πάταξη του σοβαρού εγκλήματος και την προαγωγή της πραγματικής ασφάλειας του πολίτη», προστίθεται στην επιστολή.

Ο Μ. Παπαγεωργίου υποστήριξε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης «έδινε οδηγίες πίσω από την πλάτη του και παρέμβαινε στο έργο του», ενώ πρόσθεσε πως «ο υπουργός είχε επικοινωνήσει με καταζητούμενο αστυνομικό, τον οποίο ενημέρωσε προηγουμένως για τη σύλληψη του».
Ο κ. Παπαγεωργίου κατέθεσε πλήρη στοιχεία με ονόματα και ημερομηνίες σε σχέση με τη συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, απέναντί του. Σύμφωνα με τον τέως Αρχηγό με τα στοιχεία αυτά μπορεί να προσφύγει στην κυπριακή Δικαιοσύνη και ενδεχομένως και σε όργανα της ΕΕ.

Όσον αφορά στην επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη, με την οποία του ανακοινώθηκε η παύση του από το αξίωμα του, ανέφερε πως «αυτά τα πράγματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης: Ο Αναστασιάδης έπαυσε τον αρχηγό της αστυνομίας