ΚΥΠΡΟΣ

Λακκοτρύπης: Αισιοδοξία για μεγαλύτερες ποσότητες αερίου

Λακκοτρύπης: Αισιοδοξία για μεγαλύτερες ποσότητες αερίου

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την ύπαρξη περισσότερων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σύμφωνα με προκαταρκτικές και ενθαρρυντικές εκτιμήσεις», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος χαιρετίζοντας συνέδριο για την ενέργεια στη Λεμεσό.

Μιλώντας στην εναρκτήρια τελετή διήμερου συνεδρίου, ο κ.Λακκοτρύπης ανέφερε πως, από τη στιγμή που η παρουσία φυσικού αερίου έχει αποδειχθεί, κάποιος μπορεί λογικά να υποθέσει ότι θα έχουμε σύντομα ανακαλύψει και κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ σημείωσε πως "είναι πλέον εμφανές ότι η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια νέα και πολλά υποσχόμενη περιοχή για την παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου".

Αφού αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα ενέργειες της Κύπρου, στο πλαίσιο εκμετάλλευσης του φυσικού της πλούτου, ο Γιώργος Λακκοτρύπης είπε πως μέσα στο 2014 θα γίνει μια ακόμη ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 και πιθανότατα ακόμα μια επιβεβαιωτική στο κοίτασμα Αφροδίτη.

"Την ίδια ώρα, οι ερευνητικές δραστηριότητες προχωρούν και στα υπόλοιπα πέντε αδειοδοτημένα τεμάχια και η πρώτη ερευνητική γεώτρηση αναμένεται μέσα στο 2014", είπε ο Υπουργός Ενέργειας, σημειώνοντας πως "είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για εντοπισμό περαιτέρω κοιτασμάτων, από τη στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολλά υποσχόμενες προοπτικές ύπαρξης υδρογονανθράκων".

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη αυτές οι εξελίξεις είναι ζωτικής σημασίας για την Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που η χώρα διέρχεται λόγω της οικονομικής κρίσης και "αναμφίβολα, η ύπαρξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ μπορεί ν` αποτελέσει το δρόμο για επιστροφή στην ευημερία".

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Καταδικάζει το τουρκικό έγγραφο για υφαλοκρηπίδα