ΚΥΠΡΟΣ

Δημιουργία Κυπριακού Χρηματοδοτικού Οργανισμού

Δημιουργία Κυπριακού Χρηματοδοτικού Οργανισμού

Στη δημιουργία δημόσιου οργανισμού ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Κυπριακός Χρηματοδοτικός Οργανισμός, προσανατολίζεται η Κυβέρνηση.

Την είδηση αποκάλυψε πρώτο το SigmaLive και επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος ο Οργανισμός αυτός στην ουσία θα αναλάβει να διεκπεραιώνει και να διοχετεύει σε καθορισμένους τομείς της οικονομίας χρηματοδοτήσεις από διάφορους εθνικούς και διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας και της απουσίας πίστωσης, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας.

«Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο συνεργασίας και εξασφάλισης οικονομικής βοήθειας όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά και γενικότερα από άλλους διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός δημόσιου οργανισμού ιδιωτικού δικαίου με την ονομασία Κυπριακός Χρηματοδοτικός Οργανισμός, ο οποίος θα προσελκύει ξένα κεφάλαια με ανταγωνιστικούς όρους, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να διοχετεύονται σε ΜΜΕ μέσω των κυπριακών τραπεζών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μέσω αυτού του οργανισμού θα μπορούν να διοχετεύονται όχι μόνο από οργανισμούς από τη Γερμανία, αλλά και άλλους οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Αναπτύξεως, καθώς και άλλους οργανισμούς.

Ο στόχος, συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος, είναι να χρηματοδοτεί καθορισμένους τομείς προτεραιότητας με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα χρηματοδότηση ΜΜΕ και νέων καινοτόμων διαδικασιών.

Ανέφερε τέλος πως μια πρώτη συζήτηση του θέματος έγινε ήδη στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Στη δημοσιότητα η λίστα εκροών από τη Κύπρο