ΚΥΠΡΟΣ

«Αφρίκα»: Οι Κύπριοι να ξεχάσουν αυτά που έχασαν το 1974

«Αφρίκα»: Οι Κύπριοι να ξεχάσουν αυτά που έχασαν το 1974

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Χύσε αίμα, πάρε το δικό σου”, αναφέρει ότι το μήνυμα που δίνει η τουρκική πλευρά στους Ελληνοκύπριους είναι να ξεχάσουν αυτά που έχασαν το 1974.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στις δηλώσεις του Τ/κ συνομιλητή για το Κυπριακό Κουντρέτ Οζαρσάι ότι η επιστροφή του Βαρωσιού δεν είναι ανάμεσα στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ότι μόνο στο πλαίσιο του κεφαλαίου για το εδαφικό μπορεί να συζητηθεί.

Ο Οζερσάι προέτρεψε τους Ε/κ να ξεχάσουν το χάρτη που υπήρχε στο σχέδιο Ανάν. Στο ίδιο θέμα προβάλλονται δηλώσεις του Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους Ελληνοκύπριους του λέει ότι δεν μπορούν να ζητούν πίσω αυτά που έχασαν το 1974, αγνοώντας ότι σε αυτά τα χώματα εγκαταστάθηκαν και έφτιαξαν σπίτια Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι.

Είπε ακόμη ότι αν οι Ελληνοκύπριοι λένε ότι θέλουν πίσω αυτά που έχασαν το 1974, η απάντηση προς αυτούς είναι ότι αργήσατε πολύ και πού ήταν το μυαλό σας το 1974 όταν κλήθηκε για λύση.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία Τζον Κόνιγκ επιτέλους παραδέχτηκε ότι η Αμερική δείχνοντας ενδιαφέρον και στηρίζοντας τη λύση του Κυπριακό, ενισχύει και τα δικά της συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης

Κυπριακό: Κίνητρο για λύση το φυσικό αέριο