ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό-Ναμί: Οι διαπραγματεύσεις δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο

Κυπριακό-Ναμί: Οι διαπραγματεύσεις δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο

Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν βρίσκονται σε καλό σημείο και υπάρχει ακόμα και απαισιόδοξη εικόνα, όπως δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Οζντίλ Ναμί.

Iσχυρίστηκε ακόμη, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά κωλυσιεργεί και ανέφερε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να κινηθεί ώστε να θέσει τέρμα σε εκείνη την τακτική. Όπως είπε, υπήρξαν αυξημένες ελπίδες για σημαντικές εξελίξεις μετά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι η αυτές τις ημέρες δεν δικαιολογείται μεγάλη αισιοδοξία.

Ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Μπάιντεν δεν παρήγαγε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ότι η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μπορεί να μην πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Ναμί είπε ότι δεν υπήρξαν συγκλίσεις μετά την κοινή δήλωση, και ότι η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την εκλογή Προέδρου δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν επανήρχισαν από το σημείο στο οποίο είχαν σταματήσει.

Επίσης, ανέφερε ότι θα πρέπει να αποφασιστεί η δομή της ομοσπονδίας και το πώς θα γίνει ο διαμοιρασμός εξουσίας, προτού συζητηθεί το εδαφικό και το θέμα του χάρτη, σημειώνοντας ότι αυτό είχε συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές και επιβεβαιωθεί από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να συζητηθεί το περιουσιακό, το εδαφικό και ο χάρτης ενόσω η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να έχει ανησυχίες για το θέμα των πολιτικών δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Έρογλου: Δεν κατέρρευσαν οι συνομιλίες για το κυπριακό