ΚΥΠΡΟΣ

Έρευνα για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των ΚΑ ζήτησε ο ΠτΔ

Έρευνα για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των ΚΑ ζήτησε ο ΠτΔ

Τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στις κυπριακές αερογραμμές ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπολύει η ηγεσία της Συντεχνίας των Πιλότων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας διασφαλίζεται από τη σύσταση ανεξάρτητης τριμελούς επιτροπής η οποία αποτελείται από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων, τη Γενική Λογίστρια και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος πολιτικής Αεροπορίας. Διασφαλίζεται επίσης από την καθοριστική εμπλοκή συμβουλευτικού οίκου που η ίδια η εταιρία όρισε.

Επιπλέον αναφέρει ότι η τριμελής επιτροπή ανέλυσε και επεξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την όλη διαδικασία σε σύσκεψη που ο ίδιος συγκάλεσε, παρόντος και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας αλλά και μέλους της Συντεχνίας των Πιλότων που είχε διοριστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ούτως ώστε αυτοί να τηρούνται ενήμεροι.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Γενικό Ελεγκτή την διεξαγωγή πλήρους έρευνας για την διαδικασία. Στον Γενικό ελεγκτή έχουν ήδη διαβιβαστεί όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν ζητηθεί καθώς και τα πρακτικά της εν λόγω Συνεδρίας. Η κυβέρνηση καλεί τη συντεχνία των πιλότων αντί να εκτοξεύει ποινικούς λιβέλους όπως καταθέσει τα όποια στοιχεία διαθέτει στον ίδιο το Γενικό Ελεγκτή» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η Προεδρία της Δημοκρατίας εξαπολύει πυρά κατά όσων ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών, αναφέροντας ότι χωρίς καμία διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγούσαν ενισχύσεις που ενδεχόμενα να κριθούν εκ των υστέρων παράνομες. Ευθύνες καταλογίζει και σε αυτούς που δεν εφάρμοσαν τα κατά σειρά σχέδια αναδιάρθρωσης της εταιρείας, κάτι που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την επαναφορά της εταιρίας στην οικονομική βιωσιμότητα και στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

«Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και η συντεχνία των πιλότων που αρνείται την όποια μείωση των υψηλών αποδοχών τους, κινώντας μάλιστα και αγωγές κατά του κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση.

-ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις