ΚΥΠΡΟΣ

Xιλιάδες Ρώσοι αγόρασαν ακίνητα στα κατεχόμενα το 2014

Xιλιάδες Ρώσοι αγόρασαν ακίνητα στα κατεχόμενα το 2014

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των Ρώσων για την αγορά ακινήτων στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανταπόκριση του τουρκικού καναλιού Atv.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του καναλιού, λόγω της οικονομικής κρίσης στις ελεύθερες περιοχές, πολλοί Ρώσοι φαίνεται να προτιμούν να αγοράσουν σπίτια και εξοχικά στα κατεχόμενα. Ο "πρόεδρος" του "συνδέσμου" κτηματομεσιτών, Χασάν Σουνγκούρ δήλωσε στο Atv ότι τον τελευταίο χρόνο 6.700 Ρώσοι έχουν αγοράσει εξοχική κατοικία ή διαμέρισμα στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι που προτιμούν τις κατεχόμενες περιοχές είναι η θάλασσα, οι παραλίες και η ήσυχη κοινωνική ζωή.

Ο κ. Σουνγκούρ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των Ρώσων που διαμένουν στα κατεχόμενα αυξήθηκε κατά 12.3% και προτιμούν περισσότερο την Κερύνεια και την Αμμόχωστο.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η αύξηση των Ρώσων διαμενόντων και τουριστών, ειδικά στην Κερύνεια, έχει προκαλέσει την αναγραφή πινακίδων και στα ρώσικα ενώ υπάρχει πλέον και "ένωση ρωσών βόρειας Κύπρου", την προεδρία της οποίας ασκεί η Μαρίνα Κοτζιαντάλ που ήρθε στην Κύπρο πριν 5 χρόνια.

Πηγη sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις